Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İngilizce Öğrenen Bir Amcanın Göz Yaşartıcı Hikayesi

İngilizce Öğrenen Bir Amcanın Göz Yaşartıcı Hikayesi

Alışveriş sitesi Allegro için Bardzo tarafından hazırlanan reklam filmi, İngilizce öğrenmeye başlayan bir amca üzerinden sevginin gücünü hatırlatan duygusal bir yılbaşı filmi.

Polonya merkezli açık artırma sitesi Allegro için Bardzo tarafından hazırlanan reklam filmi, sevdiklerimiz için neler yapabildiğimizi anlatan, şeker mi şeker bir yılbaşı filmi. Hatta pek çok internet kaynağına göre 2016’nın en iyi yılbaşı filmi.

Filmde, emekli tonton bir amca internet üzerinden kendine bir İngilizce öğrenme seti sipariş ediyor ve İngilizce öğrenmeye başlıyor. Sürekli tekrar ediyor, köpeğiyle konuşuyor, eşyalara notlar yapıştırıyor, İngilizce filmler seyrediyor. Amcanın gelişimini günden güne izliyoruz biz de… Sonra bir gün bir de bavul sipariş ediliyor ve biz amcanın niye bu kadar inatla İngilizce öğrendiğini görüyoruz. Filmin tatlı sürprizini bozmamak için sonunu buraya yazmayalım ama beni hayli duygulandırdı ve sanırım bu konuda yalnız değilim, internet de benimle hemfikir. Bu amca bu yılbaşı sezonunun kazananı olacak gibi!

Film, bence bir kısa film tadında. Zaten kısa film olabilecek bir uzunlukta, 2 dakika 55 saniye. Filmin senaryosu çok güzel yazılmış, başlarda gülümsetirken sonlara doğru gözleri yaşartıyor. Yönetmen Jesper Ericstam tarafından çekilen filmin tüm detayları gayet iyi düşünülmüş. Ortam, ışık, oyunculuk, dekorlar… Hepsi kusursuz.

İlk kez geçtiğimiz günlerde yayınlanan film bana biraz TBWA İstanbul’un GittiGidiyor için hazırladığı Sevgililer Günü filmini hatırlattı. Yaşlı amca, e-ticaret (hatta alışveriş yapılan sitenin doğası bile), anafikir olarak sevgi, ortam, filmin ruhu… Aynı kampanyanın iki filmi olsa yakışır bence. Bilmem siz ne düşünürsünüz?

Künye:

Reklam Ajansı: Bardzo
Reklamveren: Allegro
Reklam Yazarı: Ania Kowalczyk-Nowak, Hubert Stadnicki
Sanat Yönetmeni: Wiktor Pietrzak
Yapım: Cut Cut
Yönetmen: Jesper Ericstam
Görüntü Yönetmeni: Henrik Stenberg

Görsel: YouTube