Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Burak Beceren’den​​ Cumhuriyet’in 100. Yılı için Google Arts & Culture İllüstrasyonu

Burak Beceren’den​​ Cumhuriyet’in 100. Yılı için Google Arts & Culture İllüstrasyonu

Burak Beceren, Google Arts & Culture’ın Cumhuriyet'in 100. yılına özel “Treasures of Türkiye” isimli sayfası için sayfa üstü illüstrasyonu hazırladı.

Burak Beceren’in çalışmalarına hem kolektif sergi haberlerimizde, hem de birebir kendisiyle yaptığımız röportajda yer vermiştik. Son olarak TOYART.İST’in tasarım oyuncak sergisi TOYİSTİLA ile de radarımıza takılmıştı. Beceren, Google Arts & Culture’ın Treasures of Türkiye (Türkiye’nin Hazineleri) sayfası için yarattığı illüstrasyonla yine başarılı bir işe imza attı.

Google: “Türkiye’nin mirasını, yemeklerini ve kültürünü keşfetmek için alışılagelmişin dışına çıkın.”

Google “Treasures of Türkiye” için 2019’da Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) tarafından , Türkiye’yi hem iç hem de uluslararası turizm pazarlarında tanıtmak için kurulan GoTürkiye ile iş birliği yapmış. İş birliği yaptığı bir diğer kurum ise Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü.

Sayfada gezinmek için tarih ve miras, yemek kültürü ve sanat olmak üzere 3 farklı tema sunulmuş. Bu temalar için de Burak Beceren’in illüstrasyonları kullanılmış. Atatürk ile ilgili içeriklerden, 12.000 yıl öncesine uzanan Anadolu Medeniyetlerine ve değin bu toprakların geçmişiyle ilgili farklı içerikler öne çıkarılmış. Özellikle de Google Arts & Culture’ın Türkiye’yle ilgili daha önceden hazırlanmış çevrim içi müzeleri bu sayfada öne çıkarılmış. İstanbul Arkeoloji Müzesi, Tunceli Müzesi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Efes Antik Kenti, Antalya Müzesi gibi müzeler bunlardan bazıları. Sayfanın altına doğru ilerlediğinizde; yemekler, halılar, mücevherler ve ardından Osmanlı sanatıyla ilgili derlemelere erişebiliyorsunuz. En sonda ise antik mozaiklere yer verilmiş.

Burak Beceren‘in illüstrasyonu, sayfadaki tüm bu içeriklere işaret eden harika bir giriş niteliğinde.

Google Arts & Culture’ın “Treasures of Türkiye” sayfasına buradan erişebilirsiniz.

Cunhuriyetin 100. yılını kutlayan tüm çalışmaları, Cumhuriyetin 100. Yılı Projeleri  sayfamızda görebilirsiniz. 

Görsel: Burak Beceren