Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Otuz Dakikada Eriyen Kolye

Otuz Dakikada Eriyen Kolye

Berlin sıcaklarından ilham alan tasarımcılar, suyun önemine dikkat çekmek için 30 dakikada eriyen bir kolye tasarladılar.

Yaz sıcakları kimilerini bunaltırken kimilerine de ilham veriyor. Bu sene tarihinin en sıcak yaz mevsimini geçiren Berlin’de 24 saat süren bir parti sırasında katılımcıların buz küplerine olan rağbeti Golem tasarım stüdyosunun kurucusu Ariel Claudet’a ilginç bir fikir verdi.

Paris merkezli tasarım stüdyosu, suyun önemine dikkat çekmek için Suudi tasarımcı Laila El Mehelmy işbirliğiyle buz küplerinden yapılan ve 30 dakika içinde eriyen bir kolye tasarladı. OoOoooOoooOh la l’ice adlı kolyenin yarım saat içinde erimeye başlamadan önce dondurularak takılması gerekiyor.

Tasarımcılara göre, parça, dünya genelinde artan sıcaklıklar nedeniyle suyu artan önemine dikkat çekiyor. Claudet, “Su kaynaklarının özelleştirildiği ve su kıtlığının tüm dünya ülkelerini vurduğu bir zamanda, su gözden kaçan bir meta olmaktan çıkıp en çok aranan lüks mallardan birine dönüşüyor” diyor.

Yedi adet buz küpü içeren kolye, kullanıcının onu dondurmasını sağlayan özel yapım bir silikon tepsi ile birlikte sunuluyor. Dondurulmadığı zaman normal boncuklu bir gümüş kolye olarak kullanılabiliyor. Küpler, vücut sıcaklığında cilt üzerinde yaklaşık 30 dakikada, bir giysinin üzerinde ise bir saat içinde eriyor. Kullanıcının vücudundan gelen ısının neden olduğu bu sürecin insanın doğal döngüler üzerindeki etkisini yansıtması amaçlanıyor.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

GOLEM (@golem.digital)’in paylaştığı bir gönderi

Su giderek daha fazla konuşulan bir gündem maddesi haline gelirken, sanat dünyası da bu duruma kayıtsız kalamıyor ve ortaya son derece vurucu çalışmalar çıkıyor. Sanat yönetmeni ve fotoğrafçı Christian Stangl imzalı Dry Out adlı çalışma da bunlardan biri. Farklı organizmaların susuzluğa verdiği tepkileri ele aldığı çalışmasının detaylarını aşağıdaki haberimizde bulabilirsiniz.

Farklı Organizmaların Susuzluğa Verdiği Tepkiler

Görseller: Deezen, Instagram.