Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
David Bowie’den Led Zeppelin’e Yapay Zekânın Klip Çektiği İkonik Şarkılar

David Bowie’den Led Zeppelin’e Yapay Zekânın Klip Çektiği İkonik Şarkılar

Yapay zeka aracı Midjourney tarafından ikonik parçalar için yeni video klipler yaratıldı.

Festival afişlerini tasarladılar; ünlü logoları sil baştan yarattılar; modaya el attılar. En son ‘ceketimi aday göstersem, seçilir’ noktasında siyasete bile atıldılar. Yapay zekâ giderek daha fazla alanda hayatımıza dahil olurken, içine girdiği alanlardan ziyade ortaya çıkardığı sonuçlar ve işler şaşırtıcı olmaya devam ediyor.

Yakın zamanda yaptığımız bir derleme ile metinden görüntü oluşturan yapay zekâlı araçları detaylı olarak incelemiştik. Şimdiye kadar anahtar kelimelerden yola çıkarak çeşitli görsel çalışmalar oluşturan yapay zekâlı araçlar, artık bir şarkının sözlerini kullanarak ona klip çekebiliyor. Tek yapmanız gereken mısraları Midjourney‘e yapıştırmak.

İlk denemeleri yapan isimlerden Youtube kullanıcısı aidontknow, Midjourney adlı yapay zekâ uygulamasını kullanarak David Bowie’ye ait Space Oddity ve Starman parçaları için yeni birer müzik videosu hazırladı.

Bir diğer Youtube kullanıcısı Daara da, Led Zeppelin’in Stairway to Heaven, Queen’in Don’t Stop Me Now ve Eagles’ın Hotel California adlı ikonik parçaları için Midjourney’i kullanarak video çalışmaları oluşturdu. Her iki kullanıcının Youtube kanallarında farklı çalışma örnekleri de mevcut, merak edenler inceleyebilirler.

Elbette henüz hatasız bir sonuç elde etmek mümkün değil. Yapay zekâ tarafından algılanamayan ya da yanlış anlaşılan kelimeler olacaktır. Ancak Bob Ross‘un da dediği gibi “Hata yapmak diye bir şey yoktur, sadece mutlu küçük kazalar vardır.” En azından söz konusu tasarım olduğunda.

Görseller: Midjourney, Youtube