Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bir Pirinç Tanesi Üzerine Projeksiyon Yansıtma

Bir Pirinç Tanesi Üzerine Projeksiyon Yansıtma

5 milimetrelik bir pirinç tanesi üzerine yapılan projeksiyon yansıtma projesi, minicik bir parçayı kültürel ve tarihi bir yolculuğa çıkarıyor.

Bir pirinç tanesi ne kadar önemli olabilir ki? Yemek yaparken bile yüzlercesini kullanıyoruz. Bir pirinç tanesi bir ulus için neler ifade edebilir ki? Japon kültürü için pirincin çok fazla anlamı var. Ve her biri manevi bir yolculuk, kültürel bir imza taşıyor yanında.

Drill Tokyo ekibi bu yolculuğu 14 – 19 Nisan’da düzenlenen Tokyo Tasarım Haftası‘yla Milano’ya taşıdı. 5 milimetrelik alan üzerine yapılan projeksiyon yansıtmayla Japonya’nın kültürel geçmişi, ülkenin sembolik sebzesiyle bir araya geldi. Oda veya bina gibi büyük alana yansıtılmadığı için minik kutularda, optik büyüteçlerle görüntülenen çalışma havada asılı pirinçle gerçekleşiyor. Bu çalışmayı deneyimlemek isteyenlerse karanlık odadaki minik göz gibi zarifçe bakması gerekiyor.

Projenin gerçekleşmesine katkısı bulunan diğer isimler ise sistem geliştirmeyle aircord, video prodüksiyonla Maxilla, hassas işlemeyle Yuki Precision.

Görsel; Vimeo
Manşet görseli düzenlenmiştir.