Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
​Tokyo’da Mezar Kadar Odaları Evi Bilen İnsanlar

​Tokyo’da Mezar Kadar Odaları Evi Bilen İnsanlar

Fotoğrafçı Won Kim, Tokyo sokaklarında gezerken genellikle sırt çantalı gezginlerin konakladığı küçücük odaları olan bir otel keşfediyor ve iki yıl sonra içinde yaşayanları fotoğraflamak için geri dönüyor.

Fotoğrafçı Won Kim, iki sene önce sırt çantasını kapıp çıktığı bir seyahat sırasında, Tokyo’da tabelası bile olmayan, sokaktaki binalardan birinin içine gizlenmiş, iki kişinin aynı anda rahatça sığamayacağı kadar küçük odaların olduğu bir otelle karşılaşmış.

Bu alışılmadık konseptteki, gizli saklı konaklama yerindeki odaların yansıttığı hayatlar Kim’i öylesine etkilemiş ki, iki yıl sonra aynı yere bu defa fotoğraf çekmek için dönmüş. Otelde birkaç ayını geçiren Kim, minicik odalarda konaklayan otel sakinlerini, odalarının içinde fotoğraflamış.

Bir ofis binasının tek bir katı üzerine kurulmuş olan otelin dar odaları sıkışık, üst üste eşyalarla doldurulmuş gibi görünse de aslında her birinin kendi içinde, kiracısının hayatı ve kişiliği ile ilgili ipuçuları veren bir düzene sahip olduğu kesin. Kim’in Enclosed: Living Small ismini verdiği fotoğraf serisinde, otelin kısa ve uzun süreli kiracılarının, bu kadar sınırlı bir mekanı, nasıl ayrı ayrı işleyip her köşesine kendi karakterlerini yansıttıklarını görüyoruz.

Görsel; wonkimphotography