Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Şehirde Anında Dinlenecek Oda Bulma Uygulaması, Oda Zipcar’ı Breather

Şehirde Anında Dinlenecek Oda Bulma Uygulaması, Oda Zipcar’ı Breather

Breather, oda kiralama ağı ve büyük şehirlerde nefes almak ya da sakince çalışmak isteyenlere anında hizmet veriyor.

Airbnb, yalnızca dünyanın bir ucuna ya da egzotik bir tatile gittiğinizde değil, kendi yaşadığınız şehirde de sıradan ya da gösterişli ama tam olarak sizin tercihlerinize göre seçilmiş bir evi istediğiniz süreliğine sizin eviniz haline getiriyor, yani Airbnb vasıtasıyla birkaç günlüğüne istediğiniz evi kiralayabiliyorsunuz.
Zipcar, şehir hayatında kendi otomobiliniz yoksa ya da o an için ulaşılabilir değilse, belki de yalnızca o türlüsü daha ekonomik olduğu için otomobiliniz olduğu durumda da gün içinde birkaç saatliğine otomobil kiralamnızı sağlıyor. Daha sonra aldığınız yer gibi belirlenen bir noktaya otomobili bırakıp, önceden parçası olduğunuz sistem içinde ödemesini otomotik olarak -hatta mobil uygulama üzerinden- yapabiliyorsunuz.
Hayatlarımız çok hızlı, şehirler acımasız, bizim de bu koşuşturma içinde şehir hayatına yakıştırdığımız işkence türleri var. Tüm gün uykusuz ve/veya yorgun gezmek gibi. Yoğun olmak havalı ve dinlenmek hiç de değil.
Şehirlerde özel hizmetlerle ve girişimlerle her türlü servis daha ulaşılabilir hale geliyor, belki de insani yaşamı kolaylaştıran bu hizmetler yalnızca şehir hayatının yarattığı konseptin doğurduğu uygulamalar olduğunda daha da havalı oluyor. Breather da onlardan biri. Zipcar’ın odalar için olanı.
Breather oda paylaşım ağı ile büyük şehirlerde istediğiniz an giriş yapabileceğiniz küçük yaşam alanlarına ulaşıyorsunuz. Odalar küçük, dinlenmek için bir kanepenin ve çalışmak için bir masanın sığacağı, rahat nefes alınacağı kadar.
Daha yüksek fiyatlara da şehirde girip günü geçirebileceğiniz kiralık mekanlar bulabilrsiniz, hatta bunun ismi otel de olabilir, ama bu uygulamanın amacı ‘alan’ları demokratize etmek. Uygulamaya girdiğinizde size yakın Breather odaları görünüyor ve ayırtıp ödemesini yapıyorsunuz. Lockitron isimli kilit teknolojisini kullanan servisle de -ki bir Kickstarter projesiyken başarılı olup hayata geçmiştir- odanıza girişi gerçekleştiriyorsunuz.
Kurucusu Julien Smith çoğu zaman gününün büyük kısmını rahat bir şekilde çalışmaya daha elverişli kafe aramakla geçirirmiş ve o esnada bu fikri bulmuş.
İstanbul’da da iki şubesi olan Urban Station’ın sağladığı hizmeti de değinelim burada. Hatta yükselişte olan diğer paylaşım ekonomisi uygulamalarını görmek için bu haberi okumanızı tavsiye ederim.