Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Arı Sesleriyle Uyumak

Arı Sesleriyle Uyumak

1 milyondan fazla arıya ev sahipliği yapan "Air Bee & Bee", arı terapisini deneyimlemek isteyen konuklarını bekliyor.

Artık herkes arıların, ekolojik dengeyi korumak adına ne kadar önemli olduğunun farkında. Bu nedenle markalar, bağımsız sanatçılar, tasarımcılar ve sivil toplum örgütleri de arıları korumaya yönelik yaratıcı projeler hazırlıyor. Arı duraklarından modüler kovanlara, yapay bitkilerden murallara bu alanda yapılan işlere buradan göz atabilirsiniz. Güney İtalya’daki Air Bee & Bee isimli yapı da bunlardan biri.

Az sayıda insanı ve bunun tersine bir milyon arıyı ağırlayabilen bu ev, bir arıcı tarafından 20 Mayıs Dünya Arı Günü’nü kutlamak için yapılmış ve ardından da Airbnb’de listelenmiş. Ev, Grottole köyü yakınlarındaki bir zeytin çiftliğinin içinde. Yapı; tasarımcı ve arazi sanatçısı Davide Tagliabue, mimar Mariella Gentile ve kültürel sosyal girişim Wonder Grottole iş birliğiyle hayata geçirilmiş.

Elde edilen gelirin tamamı, köyün arı koruma projelerinde kullanılacak

Bu küçük müstakil evin petek benzeri bir dış cephesi bulunuyor. Mekanın etrafı dokuz arı kovanıyla çevrili. Bir tanesi de yatağın hemen yanında tavandan sarkıyor. Esasen, yapının kendisini dev bir arı kovanı olarak nitelendirmek mümkün. Evi tutacak misafirler içinde Kraliçe (veya Kral) Arı benzetmesi yapılabilir.

Her ne kadar 1 milyondan fazla arıyla çevrili olsa da iç mekanla arılar arasında bir ağ örülü. Dolayısıyla misafirlerin bir arı tarafından sokulma olasılığı yok. Elbette bu tedbir, arıları da insanlardan koruyor.

Arıcı Rocco Filomeno, bu konaklama yerini hayata geçirmek için yaklaşık 17.000 ABD Doları toplamayı başardığı bir kitle fonlama kampanyası yürütmüş. Farkındalığı yayma umudunu paylaştığı 25 gönüllü ile birlikte çalışmış.

Yapıda sadece bir oda bulunuyor. Banyo ise açık ve kapalı duş seçenekleriyle yakındaki bir kulübede yer alıyor. “%100 kırsal” bir deneyim sunmak için elektrik de bağlanmamış. Konuklara yiyeceklerini korumaları için bir termos çanta sunuluyor. Öte yandan güneş enerjisiyle çalışan LED aydınlatmalar mevcut. Elektronik cihazlardan yayılan hiç bir sese maruz kalınmayan bu evde, misafirler yalnızca arıların huzur verici sesini dinliyor.

Dahası da var! Arıcı, konukları bizzat olarak karşılıyor; arılar ve onlarla nasıl yaşanacağı hakkında konuklara dersler veriyor. Ayrıca konuklara ev yapımı bisküvi, ricotta, çilek ve yerel baldan oluşan bir kahvaltı servis ediyor. “Arıların sesiyle uyuyabileceğiniz, ‘arı terapisini’ en özgün ve doğal şekilde deneyimleyebileceğiniz dünyadaki ilk yer burası” diyor.

Konaklamanın bedeli, gecelik 145 ABD doları. Elde edilen tüm gelir ise köyün arı koruma projelerinde kullanılacak.

Airbnb tarafından veya onun aracılığıyla gerçekleştirilen diğer yaratıcı konaklama konsepti haberlerine buradan göz atabilirsiniz.

Görsel: Airbnb