Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yeşil Dostu Olduğunuzu Kirpiklerinizle Göstermenin Yolu

Yeşil Dostu Olduğunuzu Kirpiklerinizle Göstermenin Yolu

Birleşik Krallık'ta yaşayan tasarımcı Mary Graham çam ve çimenden elde ettiği takma kirpiklerle kozmetik dünyasını olabildiğince doğallaştırmayı hedefliyor.

Doğal ve organik kelimeleri için kozmetik dünyasında mutlak bir tanımlama koymak çok zor. ABD’de Gıda ve Tarım Örgütü‘nün konu üzerinde belli bir standartlaşmaya gitmemesi nedeniyle kelimelerin sınırları havada kalıyor. Örgüt sadece her doğal ve organik kelimesi içeren ürünün güvenli olmadığını uyarmakla kalıyor. Avrupa’daysa kelimeler için sınırlar biraz daha çizilmiş olsa da ülkeler arasında farklılıklar görülebiliyor.

Bahsedeceğimiz takma kirpiklerse belki de kozmetik dünyasının görüp görebileceği en doğal hamle. Mary Graham, hazırladığı takma kirpikleri bahçesindeki çam ve çimenden elde ediyor. Doğal malzemeden takma kirpik elde etmek, tahmin edeceğiniz gibi, uzunca süren bir deneme yanılma sürecinden oluşuyor. Kirpiklerin kullanım ömrüyse sadece 24 saatle sınırlı.

Belki de en merak ettiğiniz kısım hemen oynak olmaya yatkın çam ve çimen parçalarını nasıl takma kirpiğe çevirdiği? Yalnız değilsiniz. Graham ilk denemelerinde çamur kullanıp sonunun pek hoş yerlere gitmediğini anlayınca parçaları bir araya getirmek için en uygun yöntemin kar ve yumurta beyazını çırpmak olduğunu bulmuş.

Sıradan takma kirpik tasarımlarına göre giymesi biraz daha zaman alan bu yeşil dostu kirpiklerin henüz piyasada bir yeri yok. Graham gelecekte kirpiklerin kolay yapışkanlı ve raf ömrü değişkenlik göstermeyen şekilde piyasada yer edinmesinin imkansız olmayacağını, sadece gereken miktarda hazırlamak için bahçeye ciddi bir maddi yatırımın gerektiğini söylüyor. Kendisi bu sırada pancar ve kuşkonmaz lekelerinden doğal ruj ile yapay bronzlaştırıcı yapmanın yollarını deniyor.

Görseller: Fastco, Designboom