Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Uzayı İzlanda’da Deneyimleyin

Uzayı İzlanda’da Deneyimleyin

NASA astronotlarının eğitim platformu olan İzlanda, yeni turizm kampanyasıyla uzay turizmine en iyi alternatifin kendisi olduğunu gösteriyor.

Kanyonları, şelaleleri ve buz dağlarıyla gerçeküstü bir doğal güzelliğe, 360 bin kişilik nüfusuna karşın Danimarka’nın iki katı büyüğünde bir yüzölçümüne sahip olan İzlanda, yeni turizm kampanyasıyla seyahatseverler için son dönemde öne çıkan uzay turizminden daha iyi bir alternatif olduğunu iddia ediyor. Bu hafta başlatılan “Iceland. Better Than Space” adlı kampanya kapsamında uzaya bir reklam panosu göndermeyi deneyen İzlanda, turizm kampanyasını sıradışı bir reklam filmiyle duyurdu.

Visit Iceland tarafından kampanya öncesi gerçekleştirilen bir araştırmada, katılımcıların yüzde 39’unun İzlanda’nın uzaydan daha güzel manzaralara sahip olduğunu düşündükleri ortaya çıktı. Bunun üzerine ülkenin yeni turizm kampanyası, pek çok insan için pahalı ve gerçekleşme ihtimali düşük olan uzay seyahatine alternatif olarak konumlandırıldı. Kreatif ajans SS+K tarafından hazırlanan 100 saniyelik “Mission Iceland” adlı reklam filmiyle uzay deneyimini İzlanda’da yaşamanın mümkün olduğu mesajı verildi.

“Yolculukları ertelenen ve uzaya ne zaman ulaşacaklarını henüz bilmeyen hevesli uzay yolcularının hayal kırıklığına uğradığını biliyoruz” diyen Visit Iceland Başkanı Sigríður Dögg Guðmundsdóttir, “Bu nedenle onları evlerine çok daha yakın bir yere; maliyeti ve  karbon ayak izinin çok daha düşük olduğu bir ülkeye seyahat etmeye teşvik ediyoruz.” dedi. Geçtiğimiz Ağustos ayında Virgin Galactic teknik nedenlerle ilk uzay gezisini 2023’ün ikinci çeyreğine ertelemek zorunda kaldığını duyurmuştu. Öte yandan İzlanda uzayla yarışma iddiasında haksız sayılmaz. Zira NASA astronotları Ay’ın zemini ile olan benzerliği nedeniyle İzlanda’da kurulmuş bir tesiste eğitim alıyorlar.

Görseller: Visit Iceland, Instagram, Youtube