Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Metaverse’ü Boşver Icelandverse’e Gel

Metaverse’ü Boşver Icelandverse’e Gel

İzlanda’nın tanıtımı için yayınlanan reklam filmi Mark Zuckerberg'in Meta lansmanını tiye alıyor ve hala gerçek dünyada görmeye değer olağanüstü yerlerin olduğunu hatırlatıyor.

Buzulları, volkanik dağları, büyüleyici manzaraları ve etkileyici kültürlüye bildiğimiz İzlanda’dada turizm ülkenin gayri safi yurt içi hasılasının yaklaşık yüzde 9’unu oluşturuyor. Bölgeye daha fazla turist çekmek için çeşitli kampanyalar düzenleniyor ve bu kampanyalarda ülkenin doğal güzellikleri ve etkileyici manzaraları ön planda oluyor. Geçtiğimiz yıl Promote Iceland için hazırlanan Let It Out kampanyası bu örneklerden biri.

İzlandayı tanıtmayı amaçlayan Inspired by Iceland da Introducing the Icelandverse başlıklı esprili bir reklam filmiyle İzlanda’nın doğal güzelliklerine vurgu yapıyor. Mark Zuckerberg’in Meta lansmanını ve metaverse hayallerini hicivli bir şekilde ele alıyor ve bir parodi ortaya çıkarıyor.

Meta lansmanının parodisiyle İzlanda’yı tanıtmak

Bildiğiniz üzere Mark Zuckerberg ekim ayının sonunda Connect 2021: our vision for the metaverse isimli bir sunum gerçekleştirmiş ve kendine has üslubuyla metaverse vizyonu hakkında şirketinin fikirlerini paylaşmıştı. Inspired by Iceland’ın yayınladığı iki dakikalık tanıtım filminde de Mark Zuckerberg’e benzeyen ve hareketleriyle Zuckerberg’in sunumdaki tavırlarını taklit eden Zack Mossbergsson isimli bir karakter yer alıyor.

Mark Zuckerberg’in metaverse duyurusunun parodisini içeren reklam filminde sürükleyici bir deneyim sunan Icelandverse evreninden bahsediliyor. Bu evrede sanal gerçeklik veya artırılmış gerçeklik gözlüklerine ihtiyaç yok. Her şey gerçek. Olağanüstü güzellikleri keşfetmek için yürüyerek – evet gerçek anlamda ayaklarınızı kullanarak yürüyüp- keyifli bir gezinti yapabilirsiniz.

İzlanda’nın nefes kesici ve büyüleyici şelalelerini, manzarasını, gayzer kaynaklarını, florasını ve faunasını tanıtan reklam filmi, bu etkileşimin tamamen gerçek ve fiziksel olarak yerinde yaşayabileceğiniz olağanüstü bir deneyim olduğuna vurgu yaparak metaverse’ün sanal dünyasına göndermede bulunuyor.

Kimileri bu kadar sürükleyici bir açık dünya deneyimi yaşamanın mümkün olmadığını söylüyor diyor Icelandverse sunumunu gerçekleştiren Zack Mossbergsson. Ancak Icelandverse deneyiminde her şey gerçek. Su gerçekten su, dokunup hissedebiliyorsunuz. İnsanlar sanal değil gerçekten fiziksel olarak yanınızda.

icelandverse

Tanıtımı izleyen Mark Zuckerberg de eğlenceli bir yorum bıraktı

Film, başlangıcından sonuna kadar Zuckerberg’in farklı bir evrende başka insanlarla birlikteymişsiniz gibi tanımladığı sanal evrenle dalga geçerek hala gerçek dünyada görmeye değer büyüleyici yerlerin olduğunu hatırlatıyor.

Inspired by Iceland’in sosyal medya kanallarında paylaştığı videoyu gören Mark Zuckerberg de Facebook’ta gönderinin paylaşıldığı videoya yorum yapanlar arasındaydı. Zuckerberg “Harika. Yakında İzlanda’ya bir gezi düzenlemem gerekiyor. Senin de güneş kremi kullanmana oldukça sevindim.” yorumunu yaparak bu eğlenceli deneyime ortak oldu. Tabii Zuckerberg’in güneş kremi olarak sandığı şeyin yosun maskesi olarak bilinen ülkedeki Blue Lagoon jeotermal spasına özgü bir maske olduğunu söylemekte fayda var.

Görsel: YouTube, Facebook, inspiredbyiceland