Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İzlanda’nın Eşsiz Manzaralarına Karşı Çığlık At

İzlanda’nın Eşsiz Manzaralarına Karşı Çığlık At

İzlanda’nın tanıtımını yapan Let It Out kampanyası insanların ülkenin güzel manzaralarına karşı çığlık atmasına imkan tanıyor.

2020’de yaşananlar, deneyimlerimiz ve her gün ortaya çıkan yeni olaylar insanın içinde bir çığlık atma isteği oluşturuyor. İnsanların tam anlamıyla evlerinde sıkışıp kaldığı karantina süreciyle birlikte kaygı bozuklukları da artıyor. İzlanda’nın tanıtımını içeren Let It Out kampanyası tüm bu süreç içerisinde hayal kırıklıkları yaşayan, sinirleri bozulan ve rahatlamaya ihtiyacı olanlar için bir kapı açıyor. Herkesi çığlık atmaya davet ediyor. M&C Saatchi UK ve SS+K imzalı kampanya 2020’de yaşanan hayal kırıklıklarını dışarıya yansıtmak için bir fırsat sunuyor.

İzlanda’ya gidemiyorsan çığlığını gönder

İnsanların yeniden tatil planları yapmaya başladığı bu zamanlarda akıllarda yer edinmek isteyen İzlanda yaklaşık bir dakikalık reklam filmiyle ülkenin güzel bölgelerini gösterirken buraya yerleştirilen hoparlörler sayesinde kullanıcılara çığlık atma imkanı tanıyor. Çığlık Terapisi (Scream Therapy) fikrinden yola çıkan ekip dünyanın farklı noktalarından gelen çığlıkları topluyor ve adanın yedi farklı noktasındaki uzaktan kontrol edilebilen ses sistemlerine dağıtıyor. Aynı zamanda ülkenin olağanüstü manzaralarının verdiği özgürlük duygusunu insanların seyahat edemediği zamanlarda bile hissetmesini sağlıyor.

Visit Iceland başkanı Dögg Guðmundsdóttir insanların son birkaç ayda oldukça fazla şey yaşadığını ve bundan psikolojik olarak etkilendiğini söylüyor. Bu acıyı hafifletmek için ülkenin geniş açık alanlarının ve doğal güzelliğinin yardımcı olabileceğini vurguluyor.

Let It Out kampanyası ile birlikte dünyanın dört bir yanındaki insanlara İzlanda’da haykırma fırsatı doğuyor. Katılımcılar, kampanya için hazırlanan internet sitesi üzerinden kendi çığlıklarını kaydedip İzlanda’nın yedi farklı bölgesinde yer alan hoparlörden birine gönderebiliyor.

Künye

Müşteri: Promote Iceland
Ajans: M&C Saatchi UK, SS&K
İdari Yaratıcı Yönetmen: Stevie Archer
Ajans Yapımcısı: Craig von Wiederhold
Yaratıcı Yönetmen: Daniel Bremmer
Kıdemli Strateji Uzmanı: Elena Claro
Kıdemli Metin Yazarı: Camila Gurgel
Kıdemli Sanat Yönetmeni: Ieva Paulina
Tasarım: Einar Guðmundsson
Aniamsyon: Arnar Jónsson
Yapımcı: Nancy Tran
Prodüksiyon Şirketi: Skot Productions
Yönetmen: Samuel & Gunnar

Görsel: mcsaatchi london, YouTube