Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Pasta Özgeçmiş

Pasta Özgeçmiş

Karly Pavlinac Blackburn, pasta üzerine bastırdığı yenilebilir özgeçmişiyle Nike'ye iş başvurusu yaptı.

Animasyon özgeçmiş, LEGO özgeçmiş gibi yaratıcı özgeçmişlerden sonra bugünlerde internetin gündemine oturan bir başka çalışma da pastanın üzerine basılmış bir özgeçmiş. Bu özgeçmişin yaratıcısı Karly Pavlinac Blackburn, “birinin kalbine giden yol midesinden geçer” sözünden ilham almış. Viral olan bir LinkedIn gönderisinde özgeçmişini bir pasta üzerinde nasıl gönderdiğini ve bunu gerçekleştirmek için gereken ekip çalışmasını nasıl gerçekleştirdiğini ayrıntılarıyla anlatmış.

Zorluklarla dolu bir hazırlık ve teslimat süreci

Blackburn kendisini LinkedIn’de “Ben bir ‘Yapboz Oluşturucu’yum. Şirketin büyümesini sağlayan sorunları çözmeyi seviyorum.” şeklinde tanıtıyor. Şu sıralar tek hedefi de Nike’de çalışmak. Nitelikli adaylarla dolu bir dünyada öne çıkmanın zor olduğunun farkında. Ancak onun hedefini daha da zor kılan şey, şirketin Nike fikirleri için bir başlangıç ​​inkübatörü görevi gören Valiant Labs bünyesinde bir iş istemesi. Blackburn paylaşımında; “Şu anda o takımdaki herhangi bir pozisyon için işe alım yapmıyorlar. Ancak ekibin kim olduğumu bilmesi için bir yol bulmak istedim.” demiş.

Blackburn, pastayı şirket çapında bir etkinlik olan JDI gününde (Just Do It / Sadece Yap Günü) göndermiş. “Büyük bir partiye pasta göndermekten daha iyi bir yol var mı?” diyor. Bu kararı verdikten sonra planlamaya başlamış ve lojistik zorluklarla sınanmış. Bir partiye – davet edilmediğim – ve üstelik benim istediğim departmana teslim edilecek bir pastanın üzerine nasıl yenilebilir bir özgeçmiş koyabilirim? Hem de Kuzey Carolina’dan Beaverton, Oregon’a kadar gidecek bir pastaya…”

Blackburn, üzerinde yenilebilir özgeçmiş olan bir pasta yapabilecek olan bir Albertson’s mağazası (süpermarket zinciri) bulmuş. Daha sonra tatlıyı mağazadan Nike’ın genel merkezine götürmek için Instacart’ı kullanmış. Instacart, ABD ve Kanada’da market alışverişi ve teslimatı hizmeti sunan bir Amerikan şirketi. “Bu noktada, Instacart müşterisi Denise Baldwin olmasaydı bu mümkün olmazdı” diyor.

“Telefonda Denise ile konuştum ve bana ‘Karly bunun senin için önemli olduğunu biliyorum ve bu pastayı olması gereken yere götürmek için ne gerekiyorsa yapacağım’ dedi.” Baldwin, pasta elinde Nike kampüsünde gezindi, sonunda doğru departmana ulaştı.”

Blackburn, pasta özgeçmişinin sonucunu bilmiyor, ancak fikrini gerçekleştirmesinden olumlu bir şey çıktı. “Nike’ta bir iş bulsam da, o gün duyduğum en iyi şey Denise’in ‘Bana ilham verdin’ demesiydi. Bu olması gerekiyordu. Ben bir anneyim ve Instacart yapmaktan yoruldum. Daha iyi bir şey elde etmek için daha fazla yeteneğim ve niteliğim olduğunu biliyorum. Bunun ikimiz için de işe yaramasına çok sevindim.’”

Henüz başvuru sonucu belli olmasa da bu özgeçmiş o kadar ses getirmiş ki TV şovlarına ve podcast’lere konuk olmaya başlamış.

Görsel: Karly Pavlinac Blackburn