Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Uyku Sorununu Çözerek Yaratıcılığı Artıran Video

Uyku Sorununu Çözerek Yaratıcılığı Artıran Video

McCann Japonya, ülkedeki uyku sorununu hazırladığı 30 dakikalık müzik videosu ile çözerken yaratıcılığı teşvik etmeyi amaçlıyor.

McCann Japonya, Nippon Telegraph and Telephone East Corporation ve NTT DX Partner Corporation ile birlikte Japonya’nın uyku sorunlarını ele alan dijital topluluk “Zakone” için uykuya dalmayı kolaylaştırırken yaratıcılığı teşvik eden bir müzik videosu hazırladı. ‘Creative Nap Curry‘ adlı 30 dakikalık müzik videosu iki bölümden oluşuyor. Müzikleri Masayuki Noda tarafından hazırlanan videonun ilk bölümü rahatlatıcı müzik eşliğindeki uyuklama bölümünden oluşurken, çalışmanın son beş dakikası yaratıcılığı uyandıran bölüm olarak adlandırılıyor.

Uyku, Japonya’da ulusal bir soruna dönüşmüş bir konu. 6 saat 35 dakika ile dünyanın en kısa gece uykusu ortalamasına sahip olan ülkede uykusuz kalmanın ülke ekonomisine yıllık maliyetinin 138 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor. Ülkede çalışanlarına uyku izinleri veren şirketler, öğle uykusunu teşvik eden uygulamaların yanında uyku teknolojisine yönelik çeşitli projeler hazırlıyor. Yine ülkede üretilen ürünlerin birçoğu Japon halkının uykusuzluk sorunu göz önüne alınarak geliştiriliyor.

McCann Japonya imzalı müzik videosunun uyku bölümü, yavaş ve vuruşsuz bir tempo ile gevşemeye yardımcı olacak şekilde bestelendi. Yaratıcılığı uyandıran ve bir animasyonun eşlik ettiği son kısım ise uyuklama kısmına göre daha fazla nota içeren, yüksek tempolu bir ritme sahip. Son bölümün genel teması canlı rengiyle Japon yemek kültürünün vazgeçilmez baharatı köri olarak seçilmiş. Proje ekibi, dinlendirildiğinde tadının zenginleşmesi ve uyarıcı bir etkiye sahip olması nedeniyle köriyi seçtiklerini ifade ediyor.

Videonun etkinliği hem Japonya’da hem de ABD’de patentli bir teknoloji olan ‘Design Thinking Test kullanılarak kanıtlandı. Biraz uyukladıktan sonra videoyla uyanan katılımcılardan, VISITS Technologies, Inc. tarafından geliştirilen ‘problem çözme ve yaratıcı çözüm becerilerini’ nicel olarak hesaplayan bir tasarım odaklı düşünme testine girmeleri istendi. Sonuçlar, katılımcıların yüzde 60’ının video eşliğinde uyandıktan sonra puanlarını artırdığını gösterdi. Japon halkının uyku sorununu çözerek yaratıcılığını artıran videonun tamamını aşağıda dinleyebilirsiniz.

Görseller: Zakone, Instagram, Youtube