Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kristal Elma’nın Detaylı Özeti: 3. Gün

Kristal Elma’nın Detaylı Özeti: 3. Gün

Kristal Elma'nın 3. ve son gününden öne çıkan oturumların küçük özetleri ve haber linkleri burada!

Tüm günlere göz atmak için ilk günün özetine şuradan, ikinci güne ise buradan ulaşabilirsiniz.

16 Ekim Cuma – 3. Gün

The Hub

2. Oturum –Uluslararası Pazarlarda Türk Markalarının tanıtımına TV dizilerinin katkısı
Özet: Osman Sınav: “Bizim format satıyor olmamız lazım ama ne yazık ki tekrar format satın almaya başladık. İçerik her şeyin kralıdır. Ülkeler ile ortak hikayeler yaratmamız, ortak çalışmalar yapmamız lazım.”

3. Oturum – “Bana” Pazarlama: Kimseye Masal Anlatmayın, Zaten İnanmayacaklar!
Özet: Kendini özel hissetmeyen bir müşteri kapınızı ikinci kez çalmayacaktır… Ürünü veya servisi hikayenin tam ortasına yerleştirmeli ve bunu çaktırmamalısınız. İşin sırrı burada.

5. Oturum Merak: Odadaki En Ahmak İnsan Olmaktan Korkmamak
Özet: İnsanlar merak etmeyi bırakmasalar da küçük düşmemek için veya her şeyi biliyor gibi gözükmek için soru sormayı bırakıyorlar. Soru sormayı bıraktıklarında ise yeni şeyler keşfedememiş oluyorlar. Yaratıcı ve iyi işler çıkarabilmek için öncelikle soru sormaya korkmamamız gerekiyor.

6. Oturum – Kültür, Kod + Yıkıcı Yaratıcılık
Gelecek yıllarda ilkokul seviyesindeki eğitim müfredatına gireceğine kesin gözüyle bakılan, matematik kadar temel bir bilgi dalı haline gelen yazılım ve kod bilgisi diyalektik öğreti içerisinde insanı ve davranış biçimlerini şekillendiren temel mekanikler arasında alacak. Çünkü kod bilgisi ve teknoloji; çevremizi, yaşama biçimimizi değiştiriyor.

7. Oturum – Kristal Elma’nın Nabzı – LOOP
Özet: Mindshare’in geçen sene yine Kristal Elma’da lansmanını yaptığı Loop teknolojisi, bu sene de Kristal Elma katılımcılarının sayısal verilerinin hepsinin aynı havuzda toplanmasını sağladı. Bu teknolojinin, aynı anda ortaya çıkan farklı verileri birlikte görüntüleyip, aralarındaki korelasyonu inceleme fırsatını kullanıcısına sunduğunu gördük.

8. Oturum – Kendi Kurallarına Göre Oyna
Özet: Sınırsızlık yaratıcılığı öldürebilir. Kendi kurallarınız olmalı.

Eli Acıman Room

1. OturumBüyük ödüle götüren bir ekosistem nasıl kurulur?
Özet: Cannes Lions 2015’te Medya kategorisinde kazandığı Grand Prix ile Türkiye’de bir ilk olan Team Red ve Vodafone, kampanyanın sonrasını ve iletişimlerini anlattı.

2. OturumDesign Research Intelligence
Özet: Swarovski’nin Tasarım Araştırma Lideri Lee-Anne Carter, bu yıl Kristal Elma’da yaptığı “Design Research Intelligence” başlıklı konuşmasında, Swarovski Tasarım Araştırmaları Laboratuvarları’nda ekibiyle birlikte gerçekleştirdikleri trend araştırmaları ve uygulamalardan bahsetti.

3. OturumŞöhretin yeni yüzleri
Özet: Youtube, TV’ye göre ünlülerin kendilerini daha rahatça ve kolay şekilde ifade ettikleri bir yayın organı. Kısıtlayan ya da karışan kimse olmadığı için kendi kurallarına göre yayın yapabiliyorlar. İzleyicileriyle samimi bir bağ kurmayı başardıkları için başarılı oluyorlar.

5. OturumSesiyle iz bırakanlar
Özet: Reklamların gizli kahramanları olan seslendirme sanatçılarından Cahit Şaher, Merih Ermakastar, Özden Ayyıldız ve Altuğ Yücel Kristal Elma 2015’te tecrübelerini katılımcılar ile paylaştılar.

6. OturumMarkalı içeriğin yapısal çözümlemesi: çalışanların küresel rehberi
Özet: IPG Media Brands Güneybatı Avrupa Başkanı George Saliaris – Fasseas, bu yıl Kristal Elma’da yaptığı “Markalı İçeriğin Yapısal Çözümlemesi: Çalışanların Küresel Rehberi” başlıklı konuşmasında; 10 ülkede toplam 14780 tüketici ile yaptıkları “Markalı İçerik” araştırmasından ve sonuçlarından bahsetti. Saliaris – Fasseas’ın araştırma sonuçlarıyla ilgili verdiği bilgiye göre Türkiye’deki tüketiciler markalı içeriklere, standart videolu içeriklerden daha fazla güven duyuyor.

Crystal Room

1. Oturum – Ödeme sistemleri vizyonu: Yeter Ki Biz İstediğimize Kolayca Ulaşalım
Özet: Markalar günümüzün giderek artan mobil satınalma deneyiminden yola çıkarak, gelecekte de varolmak için mutlaka müşterilerin mobil ödeme deneyimini de kolaylaştıracak yenilikçi çözümler bulmalı. VISA bugün bunun için tüketicinin logosunu görünce ödeme sürecine devam ettiği güvenilir bir marka, mobil ödemenin yaygınlaşmasında en önemli faktörlerinden biri de bu güven.

2. OturumBu sene ne gördük: Kristal Elma ödülleri
Özet: Yaratıcılığın son zamanlarda dünyaca ünlü festivallerde kanıtlanan yapısı itibari ile, oldukça ileri bir adım attığı gözle görülmektedir.

3. OturumPazarlamanın yeni rolü: deneyim tasarımı
Özet: Müşterinin ürüne dokunduğu her an müşteri deneyiminin bir parçasıdır. Ürünlere duygu ekleyerek müşterinin hislerinin odak noktasını almamız önemlidir.

5. OturumSağlık iletişimi
Özet: Satış verilerinin alınamıyor olması, satış noktalarının belirli ve tek tip olarak eczaneler olması, Sağlık Bakanlığı’nın getirdiği katı kurallar iletişimi zorlaştıran kısıtlamaların sadece birkaçı.

6. Oturum – Mobil reklam: Mobilde yaratıcılık
Özet: Mouse yerine parmakları kullanmak reklamı daha çok akılda kalıcı yapıyor.

7. OturumGündem hızında çalışmak – 2
Özet: TBWA İstanbul CSO’su Toygun Yılmazer ile TBWA İstanbul Planlama ve Dijital İçgörü Yöneticisi Nisan Danışman ilk gün gerçekleştirdikleri oturumun ardından katılımcılar ile yaptıkları örnek çalışmaları paylaştılar.

Future Programı

1. Oturum – Modern zamanlarda video içerik üretimi: Yaratıcı Video İçerik Üretmenin Evreleri
Özet: Yaratıcı video içerik süreci fikir, yazma, çekim, montaj ve paylaşımın bulunduğu 5 zorlu evreden oluşuyor.

2. Oturum – Ajans hayatı: jr’ın hayal ettiği vs gerçekte olan
Özet: UM Türkiye Digital Head’i Sinemis, gençlere çekici gelen ajans hayatı hakkında bilmeleri gereken ayrıntıları anlattı. Sinemis’in gençlere en önemli tavsiyesi, farklı alanlarda ilgi alanlarına sahip olmaları.

3. OturumGenç Aslanlar
Özet: Başarıyı getiren şey; istemek, inanmak ve çok çalışmak.

4. OturumO İşler Öyle Değil! Yaratıcılığa Dair Zannedilenler ve Gerçek Yüzleri
Özet: İş hayatına döndüğümüzde bazı kalıpların içerisinde kalıyor ve o kalıpları kıramıyor olmamız bizi aslında bu GIF’ler gibi bir dünyaya sürüklüyor. ‘Hikaye anlatma (Storytelling) önemli, içerik kraldır (content is the king)’ diyip uygulamıyoruz. Sebebi reklam ajansı ve markaların bazı alanları yaratıp kullanmamaları.

6. Oturum – Başka Sinema: Bize Her Gün Festival!
Özet: Başka Sinema’nın sanatsever kurucularından bu fikrin nasıl doğduğunu ve gerçekleştirdikleri işleri dinledik. Sadece kendi tanıtımları için değil, genel olarak bağımsız filmlerin tanıtımı için uğraşan 2 kişilik dev kadro, “Bize her gün festival” mottolarıyla alışveriş merkezlerinde kendine göre film bulamayan sinemaseverleri, festival dışında da aradıkları ve sevdikleri filmlerle sene boyunca, farklı salonlarda farklı seçkilerle buluşturuyor.

7. OturumSpor Medyasında “Farklı” Bir Kariyer Mümkün
Özet: Türkiye’de spor medyasında çalışmanın büyük dezavantajları var. Engelleri aşmanın sırrı ise geçmişten gelen algıları, kendi istediğini yapabileceğini bilerek değiştirmekte ve günümüzün hızlı ve anlık yaşamına karşı “yavaş”lığı ortaya çıkarabilmekte yatıyor.

Kristal Elma Reklam Ödülleri İkinci Gece Verilen Ödüller

Film – TV & Sinema Kategorisinde Ödül Kazananlar

Açıkhava Kategorisinde Ödül Kazananlar

Kampanyalar Kategorisinde Ödül Kazananlar

Radyo Kategorisinde Ödül Kazananlar

Doğrudan Pazarlama Kategorisinde Ödül Kazananlar

Uygulamada Mükemmellik Kategorisinde Ödül Kazananlar

Büyük Ödül Kazananlar