Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kristal Elma’nın Detaylı Özeti: 2. Gün

Kristal Elma’nın Detaylı Özeti: 2. Gün

Kristal Elma'nın 2. gününden öne çıkan anları derledik.

Tüm günlere göz atmak için ilk günün özetine şuradan, üçüncü güne ise buradan ulaşabilirsiniz.

15 Ekim Perşembe – 2. Gün

The Hub

2. Oturum – Google Cultural Institute:
Özet: Google Cultural Institute kültür-sanat alanında erişebilir her şeyi kullanıcıya sunmayı amaçlıyor. Bu sayede sanata olan ilgi tetiklenirken, sanat eserlerinin içyüzünü anlamaya ve onları korumaya yönelik büyük bir adım atılmış oluyor.

3. Oturum – İşimiz İlişkilerle Değil Ürünlerle
TBWA/Worldwide Başkan ve CEO’su Troy Ruhanen, “İşimiz İlişkilerle Değil Ürünlerle” başlıklı konuşmasında; müşteriyi memnun etmeye çalışırken üründen uzaklaşıldığının, hâlbuki esas amacın ilişkileri değil ürünü başarılı hale getirmek olduğunun altını çizdi.

4. Oturum Ünlü Etkisi: Markayı Oluşturmak İçin Ünlüleri Yüceltmek
Özet: Markalar için ünlü kullanımı çok önemli olmakla beraber, dikkat edilmesi gereken bir konu. Ünlülerin markaya kattığı avantajlar olduğu gibi dezavantajlar da olabiliyor. Temelde, markanın ünlüye ihtiyacı olup olmadığını irdeleyip, sonrasında doğru hedef kitleye doğru ünlüyle ulaşmak gerekiyor.

5. Oturum Dijital Çağda Deneysel Pazarlama
Kristal Elma’nın ikinci gününde Dijital Çağda Deneysel Pazarlama isimli oturumda Tillmann Stauske, altında birçok markanın bulunduğu Volkswagen grubunun yeni nesil teknolojiler eşliğinde fuar ve etkinlik odaklı iletişimi nasıl kurguladıklarına değindi.

6. Oturum Yaratıcılık İşi
Özet: Yaratıcılık, pazardaki rakiplerimize göre fark yaratmamızı sağlayan en önemli etkenlerden birisidir. Dijital dünya hayat alışkanlıklarımız değiştiriyor ve buna bizim ayak uydurmamız gerekir.

7. Oturum – Doğru Zaman Doğru Mesaj
Özet: İnsanların tüketim alışkanlıkları değiştiği için reklamcılık ve pazarlama da değişiyor. Önümüze çıkan yeni engelleri aşmak için yeni mecralarda insanlara ulaşmanın ve etki yaratmanın yöntemlerini keşfetmemiz lazım.

8. Oturum – KAGİDER Kadın Girişimci Oturumu

Özet: KAGİDER Başkanı Sanem Oktar, Kadın Girişimci Oturumu’nda yaratıcı kadınlara ve erkeklere seslendi: “Risk alın, hayallerinizin peşinden koşun. Size, yapamayacağınızı söyleyenler olacaktır ama siz doğru bildiğinizden vazgeçmeyin.”

9. Oturum – Bir Sinema Filmini Ünlü Yapan Nedir?
Özet: Herkesin her şeye ulaşabildiği, sanatsal kaygıların ticari kaygılarla çatıştığı bir dönemde çektiğiniz filmin barınması ciddi anlamda zor bir iş. Yine de ünlü olmak için uğraşmaktansa samimiyetle hareket etmenin fark yaratma şansı yüksek.

Eli Acıman Room

1. Oturum – Günümüzün karmaşık dünyasında hikaye anlatımı ve içerik: Hikaye Anlatıcılığı ve Reklamcılık DNA’mızın Bir Parçası!
Özet: Aynı hikayeleri farklı anlatımlarla yaşarız. Bu farklı planlama teknikleri DNA’mızın bir parçası. Kararlarımızın %75’ini duygularımızla veriyoruz. Hikaye anlatımı bu yüzden önemli.

2. OturumCannes 2014 büyük ödülü, British Airways “Magic of Flying” işi
Özet: Oglivy & Mather UK’in hazırladığı etkileşimli açıkhava kampanyası British Airways’in Magic of Flying’in fikir ve uygulama süreci.

3. OturumTüketici çağında modern iş yapma şekli
Özet: Birbiriyle çelişen kavramlardan ve durumlardan korkmayın. Çatışmanın gücü inanılmazdır. Çelişki, ilginç olmanın kısa yoludur ve her zaman çalışır. Güvenli olan çoğu zaman sıkıcıdır!

4. Oturum – Markalar, hayranlar ve şöhret: İçerik Dediğimiz Bir Nehirse, Kaynak Nedir?
Özet: Pazarlama 4p doneminden 5e dönemine (engagement, exchange, emotion, experience and essence) girdi. Markaların kitlelerle tek bir noktadan bireysel iletişim kurmasının yolu veri. Büyük veriyi kullanarak hedef kitleyle daha yakın ilişkiler mümkün. Müzik önemli çünkü her dilden ve kültürden insanla ortak bir duyguyu aktarma kabiliyetine sahip.

5. Oturum – Sosyal medya yıldızları: Aslında hepimiz şöhretiz
Özet: Bu sene Kristal Elma’nın ana teması olan şöhretin, bir pazarlama aracı olarak kullanılmaya başlamasıyla sosyal medya bunun için önemli bir kullanım alanı oldu. Böylece pazarlama dünyasındaki bu değişim her an hepimizi ünlü olabilir hale getirdi.

6. OturumMedya şirketleri bağlantılı dünyaya uyum sağlamayı nasıl öğreniyorlar?
Özet: INMA’nın başkanı Mark Challinor; sanal gerçeklik, giyilebilirler, yapay zeka gibi teknolojilerle değişecek mobil pazarlama trendlerini özetledi.

7. Oturum – Küçük Büyük-veri: Girişimcilik ruhu ve kronik hastalık reflü
Özet: Büyük veriyi anlamlı hale getirmek için eğlendirici olmak, bağlamsal olmak ve kişiselleştirmek gerekir.

Crystal Room

1. OturumYaşayan hizmetler
Özet: Yaşayan hizmetler; hayatımızın her aşamasında ve yaşama biçimimiz üzerinde etkili değişiklikler yaratacak. Evimizde, bedenimizde, her yerde. Onlar artık bizden biri.


2. OturumYeni tüketicinin zihnini yeniden kodlamak
Özet: Maslow’un piramidini yeniden tanımlamalıyız.

3. Oturum – Yeniden markalama sanatı: Biz Markalarımıza Reklam Yapmıyoruz, Onların Müşterilerine Reklam Yapıyoruz
Özet: Biz klasik ingiliz tarzını çok iyi bir şekilde tasarlarız ama onlara küçük modern dokunuşlar ekleriz.

4. Oturum – Türk Mutfağı’nın 1500 yıllık hikâyesi: Suşi Yiyen Türk; Atipik Türk!
Özet: ‘Türk Mutfağı’na Osmanlı demek haksızlık olur. 11. Yüzyıldan önce Türkler yemek yemiyorlar mıydı? Çok daha zengin bir kültürden söz ediyoruz.’

5. OturumFilm müziği üretimi
Özet: Günümüzde daha çok hazır seslerin kullanılması daha popüler bir yer ediniyor. Geçmiş zamanlarda müzik üretiminde orkestra bazlı bir yapı mevcut idi.

6. OturumYeni dijital mecrayı tasarlamak
Özet: Mevcut mecralar insanların sahip olduğu yetenekler yanında çok kısıtlı kalıyor. Koklamak, dokunmak, hareket duyular bir sonraki dijital mecrada kullanılacak. Tam olarak kestirmek mümkün olmasa da Oculus gibi teknolojiler yeni mecra hakkında fikir veriyor.

7. Oturum – Dijital içerik pazarlaması, doğal reklam ve içerik pazarlaması trendleri: İçerik Pazarlamasıyla Markalar Kalbimize Oynuyor!
Özet: Dijital ve viral videoların, ucuz, komik ve müzikli video tanımından çıkıp düşük bütçeli ama etkisi kabul edilen reklam içerikleri olarak geleneksel reklamcılığın sınırlarını zorlamasından bahsediliyor.

8. Oturum – Kulaktan kulağa pazarlama, viral pazarlama ve tüketici davranışları: Viral Reklamda Başarılı Olmanın Formülü Keşfedildi!
Özet: Markalar sosyal medyayı markalar pazarlama aracı olarak kullanırken, amaç sosyal medyada olmak için olmak değil amaç kulaktan kulağa pazarlama yaratabilecek doğru stratejilerle hareket etmek olmalı. Viral videolar bunun için doğru bir araç çünkü istatistiklerden yola çıkarsak, tüketiciler sosyal medya paylaşımlarında markalardan bahsetmiyor ama kendisiyle bağlantı kurduğu viral videoları izliyor ve o markaları kullanma oranı artıyor.

Future Programı

1. OturumGirişimcilik: bir kariyer alternatifinden çok daha fazlası
Özet: Kurumsal hayata katlanmayın. Kendi rüyanızın peşinden koşun, fark yaratın ve dünyaya arkanızda bir eser bırakın.

2. OturumFame is Fani
Özet: Kabul ettiğimiz doğruları tekrar düşünmeye yönelten sorularla doluydu Umut Tufan’in oturumu. “Ben Kimim? Eko sistemdeki yerim ne? Şöhretin(Ego sistemim) eko sistemde hayatta kalmaya doğrudan yararı var mı?”

3. OturumKötü kedi Şerafettin’in sinema yolculuğu
Özet: Bülent Üstün’ün bir kült haline gelen çizgi roman kahramanı Kötü Kedi Şerafettin, Anima İstanbul’un yapımcılığında sinemaya uyarlandı. Filmin yönetmenliğini üstlenen Mehmet Kurtuluş ve Ayşe Ünal, keyifli ve bir o kadar zor olan bu sinema yolculuğunu anlattılar.

4. OturumTürk Hava Yolları’nın Ünlü Kullanımındaki Politikası
Özet: Yerel bir firmadan globalliğe giden yolculuğumuzda, reklamlarımızda hangi ünlüyü kullanacağımızı seçerken ünlünün tutkusu, güvenilirliği ve farklı kültürlerce benimsenmiş olmasını dikkate aldık.

5. Oturum – Portfolyo Günü: Şimdi Portfolyo Zamanı!
Özet: Portfolyo, reklam dünyasının reklamıdır.

Kristal Elma Reklam Ödülleri Birinci Gece Verilen Ödüller

Basın Kategorisinde Ödül Kazananlar

Dijital Kategorisinde Ödül Kazananlar

Medya Kategorisinde Ödül Kazananlar

Büyük Ödül Kazananlar