Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İkinci Günün Özeti [Kristal Elma 2014]

İkinci Günün Özeti [Kristal Elma 2014]

26. Kristal Elma Yaratıcılık Festivali'nin ikinci gününden gözlemler.

26. Kristal Elma Yaratıcılık Festivali’nin ikinci günü, oturum telaşına eklenen yağmur koşturmalarıyla, zaman zaman konuşmacıların sesini bastıran sağnak yağışın sesiyle ve markaların “yağmura şemsiye” hamlesi ile geçti diyebiliriz.

Stand alanındaki aksiyona etki eden yağmura rağmen bağzı standlar son derece aktifti:

Gelelim oturumlara:

Why Some Companies Are Winning The Talent War? sunumu ile The Lookinglass’tan Charles Day, iyi iş yapmak için iyi insanları şirketinize nasıl katacağınızı anlattı.

Fırat İşbecer’in moderatörlüğünde gerçekleşen Game Changers Entrepreneurs Who Create Magic In Their Industry‘nin konukları, 41?29! kurucusu Alemşah Öztürk, B-fit kurucusu Bedriye Hülya ve Nişfud’un kurucu ortağı Eren Merzeci, sektörlerini ve çevrelerini nasıl değiştirdiklerini anlattılar.

Making Love With Youth oturumunda, Youtholding CEO’su Emrah Kaya’dan, genç tüketicilerle aşk yapmanın yollarını dinledik.

Google’ın sabah forumlarından Youtube Content Creators’ Panel‘de, BatesMotelPro, Oha Diyorum! ve Sebi Bebi hesaplarının yöneticileri ve Ay Yapım’dan Kerem Çatay, Youtube’daki içerik üretimine dair tecrübelerini aktardı.

Trendwatching.com’dan Henry Mason’ın sunduğu The Opportunity Machine: How To Take Advantage of 2015’s Hottest Consumer Trends, günün en ilgi çekici oturumlarından biriydi.Habere buradan ulaşabilirsiniz.

Henry Mason: “Tüketiciler, beklenti ekonomisi oluşturdu. İş dünyasındaki insanlar olarak bu geribildirimleri “nasıl hizmete dönüştürürüz” üzerine gitmeliyiz.”

Tüketici trendleri, Henry Mason’un The Hub’daki sunumunun ardından, trendwatching.com’da Head of Insight Network olarak görev yapan Victoria Foster’ın workshop’uyla devam etti. 

Possible’ın EMEA CEO’su Darin Brown, The Next Age Is Brand Invention sunumunda markaların dijital ile tüketicilere nasıl dokunduklarını anlattı.

AMW BBDO Strateji Bölümü’nden Craig ve Bridget, Advertising in 2020 oturumunda, geçmişe bakarak iletişimin nasıl değiştiğinden bahsettiler ve geleceği hazırlayacak bazı temel prensipleri açıkladılar

JWT Asya Pasifik Yaratıcı Konsey Başkanı Lo Sheung Yan (Mayan), Where Do Pioneering Ideas Come From? adlı sunumunda, gelişmekte olan pazarlarda öncü olmanın yollarından bahsetti

Bi’ büyük duygu dalgası şeklinde geçen Yeni Rakı sunumu ile ilgili detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

Deviant Ventures’ın kurucusu Umut Özaydınlı’nın teknik aksaklıklara rağmen yapmaya çalıştığı, müziğin etkilerine ve gücüne dair sunumu #MAGICOFMUSIC ile ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.

What Is The Real Magic Behing A Strong Agency Culture? panelinde, Kramp Ajans Başkanı Ahmet Akın, ajans kültürüne dair aklımızdaki soruları Lo Sheung Yan ve Will Sansom’a sordu.

Turkcell’in Real Time Marketing oturumunda ise, Turkcell Kurumsal Pazarlama Çözümleri Direktörü Neslihan Uçar, sunumuna “yeterince mobil miyiz?” sorusuyla başlayarak, pazarla ilgili ilginç veriler paylaştı.

Görsel efekt sihirbazı Framestore’un Entegre Reklamcılık Başkanı Jon Collins, Making Magic Happen oturumunda, büyü, risk ve cesaret üzerine ilham verici bir sunum yaptı

“Etkili marka stratejisi yaratmada inovasyon size nasıl yardım edebilir?” sorusunun cevabını TBWA/Worldwide’nin Yönetim Kurulu Başkanı Jean-Marie Dru verdi. Dru’nun Innovation and Disruption sunumu ile ilgili haberimiz burada.

Twitter’ın Marketing In The Moment oturumunda ise, Twitter EMEA Bölgesi Strateji Direktörü Josh Grau, anlık pazarlama iletişiminin sırlarını açıkladı.

Peki bugün kimler ödül aldı? 

26. Kristal Elma Basın Dalında Ödül Kazananlar burada.

26. Kristal Elma Film (TV, Sinema, Dijital) Dalında Ödül Kazananlar burada.

26. Kristal Elma Açıkhava Dalında Ödül Kazananlar burada.

Festivalin üçüncü ve son gününde görüşmek üzere!