Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
25. Kristal Elma Yaratıcılık Festivali – Üçüncü Günün Özeti

25. Kristal Elma Yaratıcılık Festivali – Üçüncü Günün Özeti

25. Kristal Elma Yaratıcılık Festivali'nin üçüncü günündeki oturumlarla ilgili kısa bilgiler.

25. Kristal Elma Yaratıcılık Festivali gün özetlerini, festivalin resmi mobil uygulamasının Turkcell sekmesinden de Bigumigu desteğiyle okuyabilirsiniz. iOS uygulamayı buradan, Android uygulamayı da buradan indirebiirsiniz.




Kristal Elma’nın üçüncü gününün ilk oturumu festivalin en fazla katılımcıyı ağırlayabilen ve ödül törenlerinin de gerçekleştiği The Hub’da izlenen benim de en merakla beklediğim oturum Mercedes Erra!nın konuşmasıydı. Konuşmanın “İletişim Alanında Kadınlar: Mücadele Devam Ediyor” başlığının hakkı verilir şekilde sektörde kadın olmak konuşuldu.Havas İcra Kurulu başkanı ve Fransız reklam ajansı BETC’nin kurucusu Erra’nın anlattıklarını ise yalnızca kadınları ilgilendirmiyor. Kadınların profesyonel hayattaki yerine dair birçok araştırmadan örnekler veren Erra, kadınların üst düzey pozisyonlar yerine orta ve alt düzeyde yığılıyor olmasına, insan haklarına dolayısıyla kadın haklarına, kadınların liderlik kapasitesine, kadınlar üzerindeki erkek egemenliğine değindi. Konuşmanın özetinin tamamı burada.
//
‘Crafts make difference’ oturumunun sahibi Reklam Filmi Yapımcıları Birliği BaşkanıFrançois Chilot, TBWA’deki prodüksiyon yönetmenliğini bırakıp Les Producers’ı kurmuş. Genç profesyonelleri heveslendirmeyi ve motive etmeyi amaçlayan üstad oturum süresince yönetmenliğin aslında bir gönül işi olduğunu ve son teknolojiye sahip ekipmanlar olmadan da çok iyi filmler ortaya çıkarılabileceğini ispat eden filmler gösterdi. Genç Yönetmen Ödülleri’ni organize eden Chilot’un örnekleri bu ödül kazananlarıydı. Tüm videolar burada.
//
Microsoft’un Tüketici İçgörülerinden Sorumlu Direktörü Anita Caras’ın konuşmasının konusu çoklu ekran stratejileri üzerineydi. Mobil cihazların hayatımıza girmesiyle televizyon izlerken Twitter kullanıyor oluyoruz, bu içgörülerin pazarlamada nasıl kullanılabileceğiyle başlayan oturumun devamında gerçek kişilerle çekilmiş çoklu ekran deneyimlerinin yer aldığı videolar gösterildi. Caras’a göre markalar için başarılı olmanın yolu tüketici alışkanlıklarının incelenmesinden geçiyor. Çoklu ekran kullanmanın 3 yolu var; içerik otlama, örümcek ağı, kuantum. Detaylı bu haberde.
//
Trendwatching.com’un kurucusu Henry Mason’ın gerçekleştirdiği oturumda 2014’e dair trendler geçtiğimiz yıllarda markaların gerçekleştirdiği uygulamalardan ilham alarak anlatıldı. Tüketici trendleri üzerine yoğunlaşan oluşumun çıkarımlarıyla şekillenen sunumda 3 ana başlıkta trendler incelendi ve bu trendlerin kendi şehrinize, günlük yaşantınıza, kendi işlnize ve kendi müşterinize nasıl uyarlanabileceği konusunda ilham verici tüyolar anlatıldı.
//
JWT Avrupa Dijital ve İnovasyon Başkanı Christophe Cauvy’nin gerçekleştirdiği oturumu da aktarmıştık ama Bigumigu’dan Yalçın kendisiyle röportaj yapma şansını da yakaladı. Röportaj inovasyon konusu üzerine gelişti ve Cauvy inovatif işler için brief aşamasının nasıl olması gerektiğine dair tüyolar verdi. Bu inovasyonların uzantısında hızla değişen dünyada ajansların nasıl takipte olduğu konusu da gündeme geldi ve son olarak Cauvy İstanbul’la ilgili soruları yanıtladı.