Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
#MagicofMusic [Kristal Elma 2014]

#MagicofMusic [Kristal Elma 2014]

Umut Özaydınlı'nın müziğin etkilerine ve gücüne dair yaptığı konuşma.

Deviant Ventures Kurucusu Umut Özaydınlı sunumuna Plato’nun müzikle ilgili değerli sözünü paylaşarak başladı. “Müzik ahlaki bir kanundur. Evrene ruh, zihinlere kanat, hayal gücüne uçma becerisi, hayata ve her şeye çekicilik ve neşe verir.”

Özaydınlı ardından müziğin markalara da önemli bir ruh verdiğinden bahsetti. “Müzik her yerde vardır. Sportif faaliyetlerde, kiliselerde, dışarıda… Müzik insanları ağlatabilir, güldürebilir, tahrik edebilir” diyen Umut Bey, ünlü markaların müziklerini bizlere dinletti. Ses imzası olarak beynimizde yer edinen ve görmesek bile tanıdığımız o melodilerden bazıları şöyle:

https://www.youtube.com/watch?v=AcudqamT9U0
Müziğin sihrinin otobiyografik hafızayı tetiklediğinden bahseden Özaydınlı, tanıdık şarkıların anıları hatırlattığına değindi. Müzik bizlere zamanda yolculuğa çıkmışız gibi hissettirebilme özelliğine sahip. Müzik terapisi yöntemiyle nörologlar Alzheimer hastalığını tedavi edebiliyorlar.  Çünkü müzik hastaların hafızalarını tetikliyor ve böylece anılarını hatırlamalarının önünü açıyor. Bunun bir örneği olarak hepimiz aşağıdaki şarkıyla kendi zaman yolculuğumuza çıktık.

Özaydınlı müziğin fotoğraftan ve görüntüden hızlı bir şekilde, kelimelerden de daha derin bir biçimde yolculuğa çıkardığına değindi. Pazarlama sanatında uzmanlaşmak isteyenlerin müziği daha fazla anlamaları gerektiğini söyleyen Umut Bey, müziğin insanlara dopamin salgılatan bir araç olduğunu da sözlerine ekledi.

Reklam iletişimin %83’ü görsellik üzerine kurulu. Müzik marka iletişimini yukarıya taşıyabilir. Amaç insanları harekete geçirmekse müzik iletişimin daha güçlü, hızlı olmasını sağlayabilir.

Soykan konuşmasını oturumu dinlemeye gelenlerler Selfie çekilerek ve: “May the #magicofmusic be with you” diyerek bitirdi.

Görsel kaynağı: Bigumigu