Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
​İçerik Dediğimiz Bir Nehirse, Kaynak Nedir? [Kristal Elma 2015]

​İçerik Dediğimiz Bir Nehirse, Kaynak Nedir? [Kristal Elma 2015]

Hedef kitlenizin müşteriniz olması yetmez. Hedef kitleniz, markanıza hayran olmalı.

Eli Acıman Room’da “Markalar, Hayranlar ve Şöhretler” sunumuyla Universal Music Grubun İş Geliştirme Başkanı Olivier Robert’ı dinledik.

Müzik sektörü bir değişim geçirdi. İnternetle birlikte ilk kez değişim gösteren sektörlerden biri. Uber ile araç kullanma alışkanlığımız değişmeye başlıyor. Paylaşım ekonomisiyle birlikte mülkiyet kavramı tekrar sorgulanmaya başladı. eBay ile alışverişe bakışımız değişti. Amazon yayıncılığın kurallarını değiştiriyor. Müzik internet ile birlikte özgürleşti.

Müzik markaların gücünü arttırıyor. İlk öpüştüğünde fonda çalan müziği bizimle paylaşan Olivier, müzik eşliğinde dans etmeye başladı. Müziğin yarattığı ortak duyguyu şu sözlerle ifade etti: “Ben bir Fransızım, İngilizce konuşuyorum ama Türkiye’deyiz ve bir şarkıyla bağ kurabiliyoruz. İşte müzik bu duyguyu yaratıyor.”

Data

Olivier’in değindiği bir diğer önemli konu ise veri.

Markalar kitlelerle arasında daha derin ilişkiler nasıl kurabilir? Bireysel iletişim pazarlamada başarıyı getiriyor, peki kitlelerle bireysel iletişim nasıl kurulur? Büyük veri tek bir kanaldan daha derin ilişkiler kurmamızı sağlıyor.

“Ben Maroon 5 dinlemeyi seviyorum. Siz bu bilgiyi artık biliyorsunuz. Benimle kuracağınız iletişimde bu bilgiyi kullanabilirsiniz.” Markalar sosyal mecralardan aldığı veriyi müşterileriyle daha yakın ilişkiler kurmak için kullanabilir.

Olivier Robert Murphy, sunumunu müziğin yoğun olarak kullanıldığı başarılı kampanya örnekleriyle bitirdi.