Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Birinci Günün Özeti [Kristal Elma 2014]

Birinci Günün Özeti [Kristal Elma 2014]

26. Kristal Elma Yaratıcılık Festivali'nin ilk gününden gözlemler.

Kristal Elma’nın dolu dolu geçen ilk gününden, festival alanını ve öne çıkan bazı oturumları Bigumigu ekibinin gözünden sizlere aktarmaya çalışalım.

Güne diğer katılımcılar gibi yaka kartlarımızı ve çantalarımızı alarak başladık.

https://vine.co/v/OWAE5A9aeQY/
Ve oturumlar başlamadan stand alanında ekip olarak bir gezintiye çıktık.

Grey, tatlı yiyelim taylı konuşalım diye festival katılımcılarına güzel bir sürpriz yapmış. Ayrıntılarını buradan öğrenebilirsiniz.

Tabi şekerle karın doymaz diye, bir oturumdan diğerine koşan bizler için sağolsunlar gıdayı eksik etmemişler.

https://vine.co/v/OWqUL9PH76b/
Cinemaximum’un bu sene yarışan projeleri yayınladığı mini salonda neler olduğunu kaçıranlar, detayları buradan görebilir.

People Communications ve Art Solutions‘ın işbirliğiyle #futurestarsofpeople etiketi ile yapılan tişörtlere ise buradan göz atabilirsiniz. Ekibimizden Mert, kendi baskısını kesip boyadı, hatta giydi.

Festival alanından gözlemlerimiz devam edecek. Gelelim oturumlara:

Günün ilk oturumlarından biri, “Woman Power in Creative Industries” idi. Yiğit Şardan’ın moderatörlüğünde gerçekleşen panelin konukları Türkiye’nin başarılı iletişimci isimlerinden Arzu Ünal, Bengi Vargül, Demet İkiler ve Sanem Oktar’dı. Paneli, Maral izledi ve aktardı.

Kristal kadınları hemfikir: Kadınları iş alanında daha çok desteklemeli ve cesaretlendirmeliyiz. Başarı sonrasında beraberinde geliyor zaten.”

EMEA Multimedya Satışları Başkan Yardımcısı Will Wilkinson’ın The Wall Street Journal’in dünyanın en büyük lüks dergisi olma macerasını aktardığı sunumunu İpek yazdı.

Youth Republic Strateji Başkanı Özge Soykan‘ın gençler ve markalar ile ilgili konuşması ile ilgili ayrıntıları Kardelen’den alalım. Sunumun tamamını da haberimize ekledik, aklınızda bulunsun.

Özge Soykan: “20-26 yaş arasındaki genç yetişkinlerin diğer gruplardan en büyük farkı onların kendilerini markalarla tanımlamaya çalışmamaları.”

Clear Channel Outdoor’dan Bill Dellenger’ın açıkhava reklamcılığı ile ilgili sunumu “Out of Home: The Oldest Medium Became the Newest”ın ayrıntılarını Didar bizimle paylaştı.

Kristal Elma 26’nın ilk gününde, merakla beklenen konuşmacılardan biri de Saatchi & Saatchi EMEA CEO’su Robert Senior‘du. Cadbury gorilini veya “Not Flash, Just Gordon” sloganını unutamayanlar için “Bringing Back The Magic” oturumunun detaylarını İpek yazdı.

TV tek başına yeterli midir? TV ve dijital ilişkisi nereye gidiyor? gibi sorular için “Social Soundtrack of TV” oturumunun ayrıntılarını Özden’den aldık.

Yeni mecralar, yeni oyun alanları… Peki nasıl aksiyon almalı? diyorsanız, Geometry Global‘ın EMEA CEO’su Pietro Leone, EMEA Strateji Direktörü Cesar Montes ve Coca-Cola‘nın küresel alışverişçi pazarlama direktörü Efrain Rosario‘nun yeni mecraların getirdiği rekabet ortamında “oyunu” ve alınacak aksiyonları tanımladığı “Where To Play How To Win” oturumunun notlarına göz atalım.

Televizyonda dizi açıp, bilgisayarda çalışırken telefonumuzdan tweet atıyoruz! Peki markalar bunu nasıl fırsata çevirebilir? Duncan Southgate‘in “Multiscreen Creativity” oturumunun ayrıntıları burada.

Google‘dan Kate Alessi‘nin, Youtube’un insanlar üzerindeki etkisini ve markaların Youtube’u tercih etme sebeplerini açıkladığı sunumunun detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Kate Alessi: “Tutku, tüm olumlu kazançları beraberinde getirir. Düşünce akışı ise mutluluğun anahtarıdır.”

DDB‘de VW‘den sorumlu Global Müşteri Direktörü olan Jason Lusty‘nin “Why Global Brands Need Local Momentum To Succeed Globally” sunumunun ayrıntıları burada.

Jason Lusty: “VW markası deyince akla gelen şeyler dürüstlük ve gerçeğe yakın durmak. Biz insani öğelerle, tüketicilerle duygusal bir bağ kuruyoruz. İnsanların duygusal bir tercih olarak bizi tercih etmelerini sağlıyoruz. Bunun için globalın gücünden ve lokal düşünmenin etkisinden faydalanıyoruz.”

Kinetic Worldwide‘ın yenilikçi lideri Roshan Singh‘den “girişimci gibi düşünme” tekniklerini özetlediğimiz“Think Like A Start Up”oturumuna ise buradan göz atabilirsiniz.

Dünyanın önde gelen medya ajanslarından Group M‘in, spor ve eğlence sektörüne nasıl değer katmaya çalıştığını ise bu sunumda izledik: “How Agency Groups Can Help To Create Value In This New Communication World.”

TMA Entertainment‘tan Mick Carter‘ın,“The New Science Of Celebrity Marketing” sunumunda ise ünlülerin pazarlamada kullanımı konusunda yeni yaklaşımlar konuşuldu.

Mick Carter: “Ünlü kazancını, marka ise sağlayacağı diğer değerleri düşünür.”

“Are We All Clear?” diyerek yine müthiş bir sunum yapan David Shing ile Bigumigu olarak ufak bir söyleşi yaptık. Onu da sizlerle yarın paylaşacağız.

Peki ilk akşam kimler 26. Kristal Elma Medya, Dijital ve Bölge Ödüllerini kazandı? Tüm liste ve kazanan işler burada.

UFAK BİR NOT: Reklam ve pazarlama sektörü gelir araştırmasına katılmayı unutmayın! Araştırmadan ilk sonuçları Yalçın 19’undaki How To Build A Media Brand From A Personal Blog adlı oturumunda paylaşacak.

Bigumigu ekibi artık dinlenmeye çekilebilir. Yarın sabah görüşmek üzere…