Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kristal Elma’da Kendi Tişörtümü Yaptım [Kristal Elma 2014]

Kristal Elma’da Kendi Tişörtümü Yaptım [Kristal Elma 2014]

People Communications ve Art solutions ile kendi baskımı kesip boyadım ve giyeceğim.

Sokak sanatları olarak anabileceğimiz kültürler arasında şablon (stencil) kesmek de yer alıyor. Herhangi bir görsel kesilebilir hale getiriliyor. Sonraki adımda dijital dünyadan fiziksel dünyaya adım atılıyor. Elimizdeki bu kağıttaki siyah alanları keserek çıkardığımızda ise işin zor kısmını geride bırakıyoruz. Bu boş alanları bir zemin üzerine boyayarak fiziksel dünyada kalıcı hale gelmiş oluyoruz.

People Communications, hem daha fazla kişi ile iletişim kurmak hem de bireylerin bunu tecrübe etmesi için Art solutions ile iş birliği yapmış. #futurestarsofpeople etiketi ile yapılan tişörtlere göz atabilirsiniz. Ve bu etiket ile birlikte düzenledikleri yarışmaya da katılmış oluyorsunuz. Kazanan kişi ise kariyeri için talihli bir adım atmış oluyor.

https://vine.co/v/OWbMldw7Fl6/

Kağıttaki siyah alanları tek tek kestiğinizde parmağınızda oluşacak minik sızılar başta gözünüzü korkutabilir. Ancak kendi yaptığınız bir şeyi giymek kadar keyifli pek az şey vardır. Kağıt keserken “Benim için büyük fakat insanlık için küçük bir adım” gibi cümleler kurmazsınız. Sadece yapamayacağınızı düşündüğünüz şeylerin önünüzde bir duvar olduğunu hissedersiniz. Fakat keski, kağıda temas ettiğinde o çekindiğiniz duvarın tuğla yerine kum tanelerinden oluştuğunu görebilirsiniz.


Görsel kaynağı: Bigumigu