Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Güneş Enerjili Yüzen Ev: Nature Cruiser

Güneş Enerjili Yüzen Ev: Nature Cruiser

+31ARCHITECTS, Nature Cruiser ile tekne-ev tasarımında estetik ve konfor açısından çıtayı yükseltiyor.

Karada ve çoğunlukla yerleşik bir şekilde kullanım olanağı sunan yapıların yüzer şekilde tasarlanması gerçekten ilginç sonuçlar doğuruyor. Yüzen çadır, yüzen fotoğraf laboratuvarı, insan gücüyle yüzen spor salonu, deprem sonrası kullanım için yüzen ev, yüzen ada ve yüzen karavan bu türden sıra dışı tasarımlardı. Bir dizi güneş enerjili tekne-ev tasarlayarak adından söz ettiren Amsterdamlı mimarlık stüdyosu +31ARCHITECTS de özellikle Nature Cruiser ile bu alanda konfor ve şıklık açısından çıtayı bir tık daha yükseltiyor.

+31ARCHITECTS, Avrupa’daki göller ve nehirler üzerinde seyahat edebileceğiniz tekne-evler tasarlıyor. Boyutları 15-24 metre arasında değişen bu tasarımların en göze çarpan özellikleri, kompakt zemin planları ve güverte altındaki boşluğun depolama alanı olarak zekice değerlendirilmiş olması.

Kendi kendine yetebilen tekne-ev Nature Cruiser

15 metre uzunluğundaki Nature Cruiser, bol miktarda gün ışığı alan ve doğa manzaralarını rahatça izlemeyi sağlayan geniş pencerelere sahip. Böylece yolculuk süresince kullanıcıyı çevredeki güzelliklerden izole etmeden ilerleyebiliyor. Ev rahatlığını aratmayacak kadar geniş bir oturma odası, yatak odası ve banyosu var. Hem çatısında hem de arka tarafında güneşlenmek için bir terası bulunuyor. Ayrıca marinada uzun süre demirleyip otele ihtiyaç duymadan konaklamak için de uygun.

Nature Cruiser, sürdürülebilir kaynakları kullanan ve atıkları minimum seviyeye indiren bir araç. Çatısında enerji ve sıcak su ihtiyacını karşılayan güneş panelleri ve kollektörler bulunuyor. Aynı zamanda hibrit elektrikli sürüş ve su arıtma sistemiyle donatılmış. Atık su öncelikle su tankında depolanıyor ve ardından bir başka tankta arıtıldıktan sonra dışarı veriliyor.

+31ARCHITECTS’in tasarımlarını; internet sitesi, Facebook sayfası ve Instagram’ı üzerinden  takip edebilirsiniz.

Görsel: +31ARCHITECTS