Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Güneş Enerjili Yüzen Ev

Güneş Enerjili Yüzen Ev

Daigno'nun Le Koroc adlı ev görünümlü teknesi, ev konforunda yüzen bir barınma alanı sunuyor.

Yerleşik olmasına alıştığımız mekanların yüzer şekilde tasarlanması gerçekten sıra dışı projelerin ve ürünlerin ortaya çıkmasına neden oluyor. Yüzen çadır, yüzen fotoğraf laboratuvarı, yüzen ada ve yüzen karavan şimdiye kadar rastladığımız en çılgın örneklerdendi. Peki ya seyahatlerimizin sonunda dönüp geldiğimiz evimiz? Kanadalı tekne üreticisi Daigno’nun yarattığı Le Koroc, suyun üzerinde süzülen ev görünümümlü bir tekne olarak kalıpların dışında bir barınma alanı öneriyor.

Ev görümünde ve konforunda tekne

Quebec merkezli Daigno’nun yarattığı Le Koroc, suyun üzerinde konforlu bir yaşam sürebilmek için ihtiyaç duyulabilecek her şeye sahip. 7,3 m yüksekliğinde ve 2,4 m genişliğinde olan tekne-ev; lamine beyaz sedir ve güçlü kontrplak ile inşa edilmiş. İçerisinde mutfak, duş, tuvalet ve katlanır yemek masasının açılmasıyla ortaya çıkan bir yatak bulunuyor. 2268 kg ağırlığındaki yüzen ev, 65,000 dolar fiyatla piyasaya sürülmüş.

Sürdürülebilir tekne-ev

Metal çatı, teknenin aydınlatmasına ve buzdolabına güç sağlayan akülere bağlı 265 watt’lık bir güneş paneli ile donatılmış. Enerji tüketimini azaltmak için minik evin her yerine gömme LED aydınlatmalar monte edilmiş. Daigno’nun yüzen evleri, özel kompost tuvaletler ve sürdürülebilir prensiplere uygun başka ek özelliklerle birlikte sipariş edilebiliyor.

Görsel: Daigno