Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Volkswagen’dan Elektrikli Uçak

Volkswagen’dan Elektrikli Uçak

Şirketin ilk elektrikli hava aracı tasarımı olan yolcu drone'u Flying Tiger ile Volkswagen, Çinli seçkinlere hava taksi hizmeti sunacak.

Volkswagen ilk yolcu drone prototipini Çin’de tanıttı. Şirketin ilk uçak tasarımı olan VMO, takma adı Flying Tiger isminin ilhamını 2022 yılının ay takvimine göre Kaplan Yılı olmasından alıyor. Test uçuşlarını yakın zamanda tamamlaması beklenen elektrikli model, tam şarj ile 60 dakika boyunca 200 kilometreyi aşkın yol almak üzere tasarlandı. Toplamda 10 pervaneye sahip olan Flying Tiger, 11,2 metre uzunluğa ve 10,6 metre kanat açıklığına sahip.

Otomobil üreticileri Porsche, Cadillac, Aston Martin gibi havayolu taşımacılığına adım atan Volkswagen, bu çalışması için tasarımda Tangerine ve teknik tarafta ise makine üreticisi Sunward ile iş birliği yaptı.

Dört kişilik dikey kalkış ve iniş (eVTOL) prototipi VMO, uçağın dikey olarak kalkış ve iniş yapmasına izin vermek için yukarı doğru sabitlenmiş sekiz rotoru ile bir helikopteri andırıyor. Arkadaki iki pervanesi, elektrikli uçağın yatay olarak uçmasını sağlıyor. Volkswagen China’dan yapılan açıklamaya göre aracın VIP hava hizmetleri çerçevesinde kentli seçkinlere hava taksi hizmeti sunacağı belirtildi.

Görseller: Volkswagen China, Instagram, Youtube.