Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Karantinadaki Çocuklar İçin Evde Mimari Etkinlikleri

Karantinadaki Çocuklar İçin Evde Mimari Etkinlikleri

Foster + Partners, karantinadaki çocukların eğlenirken içlerindeki mimarı keşfedebilmeleri için #architecturefromhome adlı bir etkinlik serisi hazırladı.

Karantina süresince tüm insanlığın ruh sağlığını koruyabilmek adına tutunduğu başlıca şeylerden biri kültür ve sanat alanında üretim yapmak oldu. Bazı sanatçılar, tasarımlar ve kurumlar da bu nedenle geniş kitleleri üretime teşvik edecek hareketler başlattı. Örneğin “Herkes sanatçıdır” felsefesiyle yola çıkan Pejac kendi evinin pencerelerine yerleştirdiği figürleri nasıl yaptığını takipçileriyle paylaştı ve herkesi bu teknikle yeni işler çıkarmaya davet etti. Getty Müzesi tüm dünyayı sanat eserlerini evlerindeki eşyalarla yeniden canlandırmaya çağırdı ve ortaya eğlenceli işlerin çıkmasını sağladı.

Bazı sanatçılar ve tasarımcılar ise diğer sanatçı ve tasarımcıları harekete geçirmeyi hedefledi. Kaan Bilaloğlu’nun #drawthisinyourstyle etkinliği bunlardan biriydi. İllüstratör Zeynep Özatalay’ın da sağlık çalışanlarının portrelerini yapmaya başladığını ve diğer çizerlerin de yavaş yavaş bu harekete dahil olduğunu gördük. Eny Lee Parker evlerinden çıkmayan tasarımcılara seslenerek onları hayallerindeki evleri kilden yapmaya davet etti. Hatta yarışmaya ivme kazandırmak için bir grup tasarımcıya hediye polimer kil seti gönderdi. Londra’da yer alan mimarlık ve tasarım firması Foster + Partners ise şu sıralar karantinadaki çocuklara yönelik #architecturefromhome etkinlik serisiyle dikkat çekiyor.

Geleceğin mimarları için karantina etkinlikleri

1 Nisan’da yapılan duyuruya göre, 2-12 yaş aralığındaki çocuklar için düzenlenen etkinlikler öğrenme ve eğlenceyi bir arada sunuyor. Etkinlikler; çizim, yapım, oyun, düşünme, okuma, izleme gibi çok yönlü aktiviteleri içeriyor. Şirket ortaklarından Katy Harris’e göre, yalnızca çocukların değil çocuk kalanların da keyif alabileceği etkinlikler bunlar.

#architecturefromhome serisiyle temel hedef, çocukların çevreleri hakkında sorular sormasını ve inşa edilmiş bu alanlar hakkında düşünmeye başlamalarını sağlamak.

Foster + Partners; kağıt gökdelen nasıl inşa edilir -çocukları gökdelen yapmaya özendirmeselermiş daha iyi olurmuş aslında, kendi şehirlerinizi nasıl kurarsınız, nasıl ağaç çizilir ve geleceğin mimarisi nasıl yaratılır başlıklı 4 etkinlik yayınladı. Etkinlik olarak nitelendirilen bu aktiviteler, isteyenin istediği zaman faydalanabileceği kılavuzlardan ve şablonlardan oluşuyor aslında. Yani belli bir saat aralığında katılım gerektiren canlı etkinlikler değiller. Ayrıca What makes a building? adlı bir online çocuk kitabı da yayınlamışlar. Önümüzdeki günlerde beş etkinlik daha yayınlayacaklar.

Foster + Partners’ın internet sitesi, Twitter’ı ve Instagram’ı üzerinden etkinlikleri takip edebilirsiniz.

architecturefromhome architecturefromhome architecturefromhome

Görsel: Foster + Partners