Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kaan Bilaloğlu’ndan #drawthisinyourstyle Etkinliği

Kaan Bilaloğlu’ndan #drawthisinyourstyle Etkinliği

Kaan Bilaloğlu #drawthisinyourstyle etiketiyle başlattığı etkinlikte ortaya çıkan işleri derliyor ve paylaşıyor.

Bir şeyler üretmek salgın süresince ruh sağlığımızı koruyabilmenin en iyi yollarından biri. Dünya genelinde de pek çok insanın özellikle sanatsal üretime 4 elle sarıldığını görüyoruz. Bazı sanat kurumları, sanatçılar ve tasarımcılar da bu nedenle geniş kitleleri veya sadece sanatçıları üretime teşvik edecek hareketleri başlatıyor. Örneğin illüstratör Zeynep Özatalay’ın sağlık çalışanlarının portrelerini yapmaya başladığını ve diğer çizerlerin de yavaş yavaş bu harekete dahil olduğunu görüyoruz. Herkesin sanatçı olduğuna inanan Pejac ise kendi evinin pencerelerine yerleştirdiği figürleri nasıl yaptığını takipçileriyle paylaştı ve herkesi bu teknikle yeni işler çıkarmaya davet etti. Getty Müzesi tüm dünyayı sanat eserlerini evlerindeki eşyalarla yeniden canlandırmaya davet etti ve geniş bir katılımla ortaya mizah dolu işlerin çıkmasını sağladı. Eny Lee Parker ise evlerinden çıkmayan tasarımcılara seslenerek onları hayallerindeki evleri kilden yapmaya davet etti. Hatta yarışmaya ivme kazandırmak için bir grup tasarımcıya hediye polimer kil seti gönderdi. Türkiye’ye yeniden dönersek Kaan Bilaloğlu’nun da #drawthisinyourstyle etiketiyle başlattığı eğlenceli bir Instagram etkinliği gerçekleştirdiğini görüyoruz.

Kaan Bilaloğlu’nun figürünü kendi tarzında yeniden yorumla

Sanatçı kolektifi Krüw ile keşfettiğimiz Kaan Bilaloğlu, 4 yıl önce Rıza Türker‘in çizimine karşılık çizdiği muzip bir figürü yakın zamanda çizer dostlarıyla yeniden paylaştı. #drawthisinyourstyle etiketiyle başlattığı bu çağrıda, herkesin aynı figürü kendi tarzında çizmesini istedi. Aldığı geri dönüşlerin ilk bölümünü derleyerek 2 gün önce yayınladı. Kaan, başlattığı çağrının büyümesi sonucunda etkinlik için gelen tüm çizimleri PeeMan isimli hesabında toplamaya karar verdi. Etkinlik herkese açık. Dolayısıyla kendi çizgilerinizle siz de bu figürü yorumlayıp paylaşabilirsiniz.

Aslında bu drawthisinyourstyle (kendi tarzında çiz) akımı sosyal medyada uzun zamandır var olan bir gelenek. Ancak Kaan Bilaloğlu’nun seçtiği neşeli figür ve ortaya çıkan işlerin de bir o kadar eğlenceli oluşu bu etkinliği dikkat çekici kılıyor.

Görsel: Instagram