Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
GAP Jungle ve Tyla’lı Yeni Kampanyasıyla Strateji Dersi Veriyor

GAP Jungle ve Tyla’lı Yeni Kampanyasıyla Strateji Dersi Veriyor

ABD merkezli global spor giyim markası GAP, yeni nesil ikonlar Tyla’ve Jungle’ın yer aldığı Linen Moves kampanyasıyla geleneksel pazarlama stratejilerini rafa kaldırıyor.

ABD merkezli global spor giyim markası GAP, yeni nesil ikonlar Tyla’ve Jungle’ın yer aldığı Linen Moves kampanyasıyla geleneksel pazarlama stratejilerini rafa kaldırıyor.

GAP deyince sizin aklınıza düşen ilk çağrışım ne oluyor? Bizimki şöyle: Dev GAP logolu kapüşonlu sweatshirtler ve elbette markanın imzası haline gelen tiril tiril keten gömlek ve pantolonlar. Rahat parçalar giyerken aynı zamanda havalı görünmenin anahtarı ve aynı zamanda arkanın amiral gemilerinden olan keten ürünler, GAP’in yeni kampanyası Linen Moves’ta bambaşka bir stratejiyle tüketiciye sunuluyor.

Ulaşılmaz yıldızlar yerlerini “sen ben gibi” insanlara bırakıyor

Geçmişte Justin Timberlake, Lenny Kravitz, Sarah Jessica Parker ve hatta Madonna gibi ‘yüksek kaşeli’ isimlerin arz-ı endam ettiği GAP kampanyalarını bilenler bilir. Dönemin pazarlama trendleri göz önüne alındığında, global bir tekstil markasının ulaşılmaz isimlerle çalışmasını eleştirmek mümkün olmasa da markanın son kampanyasında geldiği noktaya bayılmadan edemiyoruz!

Çünkü Linen Moves kampanyasının bütününde son yılın en sevilen müzisyenlerinden Tyla ve İngiliz grup Jungle ile çalışmayı tercih etti. Elbette GAP’in kampanyasında yer alması için Tyla ve Jungle’a teklif götürmesi tesadüf değil. 

Geçtiğimiz yıl kendi kulvarında bir Grammy sahibi olmak dahil birçok başarıya imza atan 22 yaşındaki Tyla’nın medyaya adım attığı ilk günden beri “Girl Next Door” yani bizdeki karşılığıyla “Mahallemizin kızı” şeklinde anılıyor. Genç yıldızın salaş ama havalı görünümü, Afrika örgülü saçları; sektördeki rakiplerinin aksine sansasyondan uzak, pozitif halleri düşünüldüğünde, GAP’in yeni koleksiyonu Linen Moves’un ruhuna daha uygun bir isim bulunamayacağı kesin.

Jungle’a gelince…  Mazisi 10 yıla dayanan bu grubun yaptığı müziğin her mecrada viral olması ve kampanyada remake versiyonu kullanılan ve geçtiğimiz sene TikTok’un marşlarından biri olan Back on 74 şarkısının verdiği o tatlı nostaljik tat sanırım her şeyi açıklıyor.

İşin bütününe baktığımızda GAP Linen Moves ile; hedef kitlenin, nasıl ve kimlerle kalbinden vurulacağına ve UCG’lerin (kullanıcı tarafından üretilen içerik) kampanyaları nasıl uçurabileceğine dair gerçek bir pazarlama stratejisi dersi veriyor.

 

Görsel: Youtube