Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Debenhams için Modern Bir Külkedisi Hikayesi

Debenhams için Modern Bir Külkedisi Hikayesi

Debenhams için hazırlanan ve Ewan McGregor'un seslendirdiği yılbaşı filmi, modern bir peri masalı yorumu.

Aralık ayı yaklaşırken yılbaşı ve Noel reklamları da ardı ardına gelmeye başladı. Michel Gondry’nin John Lewis için yönettiği sevimli filmden sonra şimdi de Debenhams modern bir Külkedisi hikayesi ile karşımızda. Daha önce Kırmızı Başlıklı Kız masalına farklı bir yorum getiren Green & Black’s filmi gibi bu film de Külkedisi masalını yeniden ele alıyor.

Ünlü oyuncu Ewan McGregor tarafından seslendirilen, hatta sonlara doğru kendisini kısa bir rolde gördüğümüz film; yılbaşında geçen duygusal ve tatlı bir hikaye. Genç bir kadınla erkeğin bir trende karşılaşmalarıyla başlıyor. Birbirlerinden etkileniyorlar ama kadın hızla trenden inmek zorunda kalınca, elindeki alışveriş torbalarından birinden yeni aldığı ayakkabısının tekini düşürüyor. Zaman Külkedisi zamanı olmadığından adam her gördüğü kadına ayakkabıyı denetmek yerine hayallerinin kadınını yeniden bulmak için başka bir araç kullanıyor: Sosyal medya!

Kahramanlarımız sosyal platformlarda hummalı bir arama/bulma çabasına girişmiş olmalarına rağmen birbirlerini bir türlü bulamazlarken şans devreye giriyor. Ve nihayet bir şekilde karşılaşıyorlar. Filmimiz de mutlu sonla bitiyormuş gibi görünüyor. Ama tabii Ewan Mcgregor’un dediği gibi “Sonsuza kadar mutlu yaşadılar mı? Kim bilir!”

“Kendi peri masalı Noel’inizi siz de bulacaksınız” (You shall find your fairy tale Christmas) sloganıyla biten film, çekimlerin yapıldığı Budapeşte şehrinin ve yılbaşının büyüsünü taşıyor. JWT Londra’nın yarattığı film; kampanya için hazırlanan bir internet sitesiyle ve sosyal medya üzerinde #YouShall etiketiyle destekleniyor.

Mağazalarda Külkedisi Konsepti

Kampanya kapsamında Debenhams Külkedisi konseptini sahiplenerek seçilmiş mağazalarda saat 12’yi vurunca hediyeler dağıtacak ve cam ayakkabı dekorasyonlarıyla konsepti vurgulayacak. Bunun yanı sıra İngiltere’nin 5 şehrinde Külkedisi’ni sahneleyen bir pandomim grubuyla iş birliği yaparak oyuncuların mağazalara gelerek çeşitli etkinlikler yapmasını sağlayacak. Ayrıca filmde kullanılan ve tasarımcı Jenny Packham tarafından Debenhams’a özel olarak tasarkanan “kristal ayakkabı” da sınırlı bir süre için mağazalarda satışta olacak.

Künye:

Reklamveren: Debenhams
Reklam Ajansı: JWT Londra
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Lucas Peon
Yaratıcı Yönetmen: Andy Smith
İş Yönetmeni: Sally Emerton
Müşteri İlişkileri Yöneticisi:Kate Hicks
Ajans Yapımcısı: Charlotte Jude
Yapım Asistanı: Edmund Thorn
Yönetmen: Hanna Maria Heidrich
Görüntü Yönetmeni: Christophe Collette
Yapım Şirketi: Believe Media
Yapımcı: Ben Croker
Yönetici Yapımcı: James Covill
Yapım Yöneticisi: Kate Wynborne
Yapım Tasarım: Marketa Korinkova
Kurgu: The Quarry
Kurgucu: Mark Whelan
Post Prodüksiyon Ses: 750 MPH
Ses: Sam Ashwell
Post Prodüksiyon: The Mill
Post Prodüksiyon Yapımcısı: Ian Berry
Renklendirme: James Bamford
Görsel Efekt Süpervizörü: James Maclachlan
Müzik: Eclectic
Müzik Yapım: Cliff Wilson
Beste: Chris White

Görsel: YouTube