Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Duvarınıza Kurabileceğiniz Yuvarlanan Top Düzeneği

Duvarınıza Kurabileceğiniz Yuvarlanan Top Düzeneği

Wonderstructs, plastik parça içermeyen ve herkesin duvarına kurabileceği bir yuvarlanan top kiti.

Andy ve Keith Johnston, biri makine mühendisi, diğeri yazılımcı iki kardeş. En sevdikleri şey ise çoğunlukla bilim ve teknoloji müzelerinde görülebilen devasa boyutlardaki yuvarlanan top yapıları (rolling ball structure). Topların çeşitli yollar aracılığıyla içinde yuvarlandığı bu düzeneklerden birini evlerinde de kurmanın yolunu ararken Wonderstructs’ı geliştirmişler. Kickstarter üzerindeki kampanyası başarıyla fonlanan Wonderstructs, herkesin evinin duvarında büyük boyda bir top düzeneği kurmasına izin veren bir kit.

Wonderstructs, çocukların ve yetişkinler beraber inşa edebileceği, bunu yaparken eğlenebileceği ve bozup yepyeni düzenekler kurabileceği bir çözüm. Piyasadaki yuvarlanan top kitlerinden farkı plastik içermemesi ve ebatları. Müzedekiler gibi büyük boyutlardaki kit, onların aksine kaynak yapılmasını gerektiren metal parçalar da barındırmıyor. Onun yerine kitin tüm parçalarında lazer kesim ahşap kullanılmış. Toplar ise mermerden yapılmış.

Duvara monte edilen kit, üç ana bölümden oluşuyor. Birinci kısım, elektrikli bir motordan güç alan bir taşıyıcı. Bu taşıyıcı düzeneğin alt kısmındaki topları tekrar yukarı götürmeye yarıyor. Taşıyıcı, topları 1,5 metre yüksekliğe kadar taşıyabiliyor. Devirici ise topu bir yükseklikten başka bir yüksekliğe geçirmeye ya da topun yönünü değiştirmeye yarıyor. Çanak bölümü ise farklı yolları birleştirme yaradığı gibi en alttaki çıkış öncesi topların hoş bir şekilde dönerek aşağı inmesini sağlıyor.

Tamamen Modüler Yapı

Kitte ana ana parçalar dışında ayrıca topların ilerleyeceği paneller, bağlantı parçaları, mıknatıslı askı aparatları, yapışkanlı duvar bantları, montaj araçları, zamk ve düzeneğin sorunsuz  monte edilmesini ve çalışmasını sağlayacak her şey bulunuyor.

Tamemen modüler parçalardan oluşan Wonderstructs ile sayısız düzenek kurmak mümkün. Parçaları araya getirirken ahşap zamkı kullanıyorsunuz. Sonrasında ise birbirlerine çıkarılabilir kancalarla bağlanan bu 100 ayrı parçayı dilediğiniz gibi kullanarak istediğiniz mekanizmayı kurabiliyorsunuz.  Hata yapsanız bile geri dönüşü var çünkü her şey kolaylıkla yerinden çıkarılıp başka bir yere takılabiliyor.

Son test aşamasına giren Wonderstructs, deneyenlerden olumlu yorumlar almış. Üzerinde yapılacak küçük revizyonlardan sonra teslimat 2018’in Eylül ayında başlayacak.

Görsel: Kickstarter – Wonderstructs Basın Kiti