Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Küçük Metal Parçalarla Yaratılan Stop-Motion Karakterler

Küçük Metal Parçalarla Yaratılan Stop-Motion Karakterler

Aghil Hosseinian, küçük metal parçaları yan yana getirerek stop-motion hayvan figürleri yaratıyor.

Stop-motion animasyonda kullanılan malzeme, görsel estetiğin ötesinde ifade olanaklarını ve filmin ruhunu etkileyen en önemli unsurlardan. Ainslie Henderson’ın kukla yapımını anlattığı 2 dakikalık nefis stop-motion’ı Stems bunun önemini anlatır nitelikte. Yine Dina Amin’in sıradan eşyalardan stop-motion karakter ve hikayeler yarattığı çalışmaları da iyi birer örnek. Malzeme seçiminin yarattığı büyüyü anlamak için yünün çok eşsiz bir şekilde kullanıldığı A Love Story’ye ve insan bedenindeki izlerin kullanıldığı Hey Pressto! adlı deneysel bir animasyona göz atmanızı öneririm. Bu haberde ise hep birlikte Aghil Hosseinian’ın stop-motion’larını mercek altına alacağız.

Aghil Hosseinian, hayvanların hareketlerini gerçekçi bir şekilde karakterlere yansıtıyor

İranlı yönetmen Aghil Hosseinian; somunlar, vidalar, rondelalar ve pullar kullanarak sürekli hareket halinde olan hayvanlar yaratıyor. Koşan, zıplayan, yürüyen bu karakterler arasında tavşan, kurt, deve kuşu ve bizon gibi sevimli dostlarımız var. Hatta bir tane insan figürlü animasyon da yaratmış. Hosseinian her bir hayvanın hareket biçimini en doğru şekilde tasvir ederek gerçekçi bir izlenim yaratmış. Her harekete de ses efektleri eklemiş.

Aqil Hosseinian gündelik nesneler, hamur ve kağıt da dahil ve her türlü malzemeyle çalışabiliyor. Videolarında yapım aşamasına, özellikle de hareketi nasıl verdiğine dair pek çok şeyi paylaşıyor. Çalışmalarını YouTube kanalı ve Instagram’ı üzerinden takipleyebilirsiniz.

Görsel: YouTube