Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
adidas ve Carbon’dan Yüz Koruyucu Maskeler

adidas ve Carbon’dan Yüz Koruyucu Maskeler

3B baskı alanında uzman Carbon şirketi ile spor ayakkabılar üreten adidas bu sefer tıbbi malzeme eksikliğini gidermek için ortak bir çalışma gerçekleştiriyor.

Her sektörden markalar COVID-19 süresinde tıbbi malzeme konusunda yardımcı olmaya çalışıyor. Üretim tesislerini yeniden düzenleyerek maske ve yüz koruma kalkanları üretiyor. Altyapısı uygun olan kişi veya kurumlar solunum cihazı parçaları üretiyor veya alternatif tasarımlar gerçekleştiriyor.

adidas ve Carbon iş birliği ile 18 bin yüz koruyucu siper üretildi

Bu markaların arasında adidas da katıldı. 3B baskı alanında uzman Carbon şirketi ile birlikte Futurecraft 4D ve adidas Futurecraft Loop gibi spor ayakkabı modelleri üreten marka bu sefer yüz koruyucu ekipmanlar yapmak için bir araya geldi. Kaliforniya merkezili üretim tesisinde üretime geçen şirket COVID-19 salgını sürecinde eksiklik hissedilen yüz kalkanları konusunda yardımcı olmayı hedefliyor.

Şirket, 2017 yılından bu yana 3B baskılı ayakkabılar üretmek için Carbon iş birliğindeydi. COVID-19 salgını ile birlikte üretim tesisindeki çalışmalara ara veren marka tıbbi malzeme üreteceğini duyurdu. Bu açıklamanın ardından tesiste düzenlemeleri gerçekleştiren adidas şu ana kadar 18 binden fazla yüz kalkanı ürettiğini açıkladı.

Yüz siperi için kullanılan malzeme Futurecraft 4D gibi popüler 3B baskılı spor ayakkabılarında kullanılan malzeme ile aynı olduğu için yeşil renkli bandı tanıyanlar da olacaktır.

Yüz kalkanı dosyaları herkesle paylaşıldı

Carbon, tasarımın dosyalarını halka açık hale getirdiğini de duyurdu. Şirketin yazıcısına ve gerekli ekipmana sahip herkes yüz siperlerini üretip sağlık çalışanları başta olmak üzere ihtiyacı olan herkese dağıtabiliyor. Maskelere ek olarak adidas Dünya Sağlık Örgütü ve Kızıl Haç’ın da aralarında yer aldığı kurumlara bağışlar yaptığını da açıkladı.

adidas bu sektörde tıbbi malzeme konusunda adım atmış ilk şirket değil. Daha önceleri New Balance’ın yanı sıra Nike ve Under Urmor gibi markalar da maske ve yüz koruyucu siperler üretmeye başladığını açıklamıştı.

Görsel: Twitter