Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mozaik Taş Cephesi ve Cam Koridorlarıyla Yeni OMA Tasarımı

Mozaik Taş Cephesi ve Cam Koridorlarıyla Yeni OMA Tasarımı

OMA tarafından Seul'de açılan Galleria için tasarlanan mimari yapı, mozaik taş cephesiyle ve prizmatik cam koridorlarıyla dikkat çekici bir dokuya sahip.

Ejderhalı tapınak, çatısında kayak merkezi olan enerji santrali, yumuşak mimariler, mantar yapılar, hareketli tüplerden oluşan cepheler, şelaleli gökdelenler, drenaj borularından yapılan tüp evler derken pek çok şaşırtıcı ve etkileyici mimari örnekleriyle karşılaştık. Son olarak Kengo Kuma’nın geçmişte ahşap ve kereste ticaretinde önemli bir merkez olan Odunpazarı’nın tarihinden ilham alarak tasarladığı Odunpazarı Modern Müze’nin açılması da geçtiğimiz yılın en heyecan verici gelişmelerinden oldu. OMA imzalı bir başka yapı ise son dönemin dikkat çeken yapılarından biri oldu.

OMA tasarım için Gwanggyo Göl Parkı’ndan ilham aldı

Hollanda merkezli mimarlık firması OMA’nın (Office for Metropolitan Architecture) Asya ekibinin lideri Chris van Duijn’in tasarladığı yapı, Seul’ün yaklaşık 25 kilometre güneyinde bulunan Gwanggyo şehrinde, gri ofis binaları ve diğer beton yapılar arasında çizgi üstü bir mimari yapı olarak göze çarpıyor. Yapı, Galleria alışveriş merkezi – evet ne yazık ki bir bir alışveriş merkezi – olarak halka açılmış. Bina, üçgen taşlarla örülü mozaik bir cepheye sahip. Ziyaretçiler, geometrik opal pencerelerden oluşan koridorlardan dışarıda neler olup bittiğini görebiliyorlar.

OMA, tasarımın küçük bir su kütlesini çevreleyen kentsel bir yeşil alan olan Suwon Gwanggyo Göl Parkı’ndan esinlendiğini belirtmiş. Çatı bahçesi ile tamamlanan yapı, ziyaretçilerine alışveriş imkanı sunmasının yanı sıra halka açık kültürel faaliyetler için de bir mekan olarak kullanılabiliyor.

OMA’nın projelerini internet sitesi ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: OMA, Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.