Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yumuşak Mimariler ve Şişme Tasarımlar Kitabı

Yumuşak Mimariler ve Şişme Tasarımlar Kitabı

Sharon Francis, Bubbletecture: Inflatable Architecture and Design adlı kitabında son yılların en etkileyici şişme mimari ve tasarımlarını derledi.

Şişme yapılar ve objeler; mimaride, tasarımda ve sanatta sıkça başvurulan ifade araçları. Jeff Koons’un, kayıp çocuklara dikkat çekmek amacıyla Rockefeller Center’ın önüne yerleştirdiği dev şişme balerin ve Mother London’ın Anneler Günü için hazırladığı dev şişme meme yerleştirmesi bunun en güzel örneklerinden. Yine 109 adet iğne deliği kamera hücresiyle donatılmış şişme yapı Compaund Camera, Amanda Parer’in dev şişme tavşanları ve dev balon kostümler de son zamanlarda yer verdiğimiz etkileyici işlerdendi. Bu tür şişme formları tutkuyla takip ediyorsanız, Bubbletecture: Inflatable Architecture and Design adlı kitap da ilginizi çekebilir.

Bubbletecture: Yumuşak Mimariler ve Şişme Tasarımlar Kitabı

Bubbletecture 200’ü aşkın çalışmayı ele alıyor

Yayınevi Phaidon tarafından yayınlanan Bubbletecture: Inflatable Architecture and Design, son birkaç yılda yaratılan inanılmaz şişme mimarileri, moda, sanat ve tasarım işlerini kapsayan bir derleme. Kitapta Seung Jin Yang’ın sandalye ve tabure şeklindeki balon tasarımlarından Arata Isozaki ve Anish Kapoor’un düzenlediği şişme bir konser salonuna kadar geniş bir yelpazede işlere yer verilmiş. New Yorklu mimar Sharon Francis tarafından yazılan kitap, 1960’lara kadar geriye uzanıyor ve toplamda 200’ü aşkın tasarımı ele alıyor.

Bubbletecture: Yumuşak Mimariler ve Şişme Tasarımlar Kitabı

Bubbletecture: Yumuşak Mimariler ve Şişme Tasarımlar Kitabı

Görsel: Phaidon