Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ejderhanın Kollarında 80 Metrelik Budist Tapınağı: Wat Samphran

Ejderhanın Kollarında 80 Metrelik Budist Tapınağı: Wat Samphran

Tayland’da yer alan Budist tapınağı Wat Samphran, gizemli ejderhasıyla ve eşsiz görünümüyle ülkenin en ilginç yapıları arasındaki yerini koruyor.

Tayland’da Nakhon Pathom eyalaetinin güneyinde bulunan Amphoe Sam Phran’da peri masallarından çıkmış gibi duran bir Budist tapınağı yer alıyor: Wat Samphran. Parlak pembe rengiyle ve mimari değeriyle ülkenin en eşsiz tapınaklarından biri. Pullu gövdesiyle yeşil bir ejderha 17 katlı tapınak binasını sarıp sarmalıyor.

Wat Samphran’daki ejdarhanın gizemi

Wat Samphran tapınağının yapılma fikri, Bhavana Buddho tarafından 7 gün süren bir oruç ve meditasyon sürecinin sonunda ortaya atılmış. Ancak tam olarak ne zaman ve kim tarafından tasarlandığı bilinmiyor. İnşa edilmesi 5 yıl sürmüş. Binanın 80 metrelik yüksekliği, Gotama Buda’nın yaşadığı yıl sayısını temsil ediyor. Ejderhanın neyi temsil ettiği ise hala gizemini koruyor.

Ziyaretçiler, çatıda ejderhanın sakallarına ve dev pençelerine dokunabiliyor. Ejderhanın içinde de merdivenlerle ilerlemek mümkün, ayrıca içinde büyük bir Buda heykeli ve irili ufaklı başka heykeller barındırıyor. Wat Samphran’ı görmek özellikle mimarlar, mühendisler ve tasarımcılar için kaçırılmayacak türde bir deneyim olsa gerek.

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.