Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Video Kasetler Giysilere Dönüştü

Video Kasetler Giysilere Dönüştü

Moda tasarımcısı Benjamin Benmoyal "It Was Better Tomorrow" adlı koleksiyonunda, video kaset bantlarından dokunmuş çağdaş tasarımlar sunuyor.

Tekstil ve moda söz konusu olduğunda çok ilginç geri dönüşüm ve ileri dönüşüm fikirleriyle karşılaşıyoruz. Adidas’ın Manchester United için okyanus plastiğinden ürettiği forma, atık kahveden ya da kotlardan yapılmış güneş gözlüğü, kahve atığından yapılmış giysiler oldukça akılda kalıcı örneklerdi. Yine mültecilerin bıraktığı şişme botlardan yapılmış çantalar ve çiğnenmiş sakızlardan yapılmış ayakkabı tabanları da ilham vericiydi. Benjamin Benmoyal’ın It Was Better Tomorrow adlı koleksiyonu da bu gruptaki yerini alıyor.

Kaset bantlarından modaya: It Was Better Tomorrow

Fransız-İsrailli tasarımcı Benjamin Benmoyal, It Was Better Tomorrow koleksiyonunu geri dönüştürülmüş video kaset bantlarından yaratmış. Dünyanın durumuna karamsar yaklaşan Benmoyal, koleksiyona 60’lı yılların enerjisini ve ütopik vizyonunu yansıtmak istemiş. Geçtiğimiz sonbaharda Londra’da Turbulent Times’da tanıtılan koleksiyon oldukça da dikkat çekmiş.

Tasarım bölümünden yeni mezun olan Benjamin Benmoyal “Liseden sonra hayatımda tamamen kayboldum, birçok şeyde başarısız oldum ve kendime fiziksel ve zihinsel olarak beni aşırı derecede zorlayacak bir şey yapabileceğimi kanıtlamak zorunda kaldım.” şeklinde açıklıyor koleksiyonun başarısını.

Benjamin Benmoyal’ın çalışmalarını Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.