Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kullandığın O Deri Eşyalar Senin Derinden Yapılmış Olsaydı?

Kullandığın O Deri Eşyalar Senin Derinden Yapılmış Olsaydı?

PETA yeni billboard çalışmasında, gerçek deriden yapılmış ürünleri kullanan insanlara seslenerek onları "bir başkasının derisini giymek yerine vegan giyinmeye" davet etti.

Yıl 2021 ve hala gerçek deriden yapılmış çantalar, ayakkabılar, koltuklar ve daha nice ürün satılıyor. Üstelik vegan ve doğa dostu deri alternatifleri ya da şıklık açısından aslını aratmayan başka suni versiyonları mevcutken. Kürk karşıtlığı ya da hayvanlar üzerinde yapılan deneylere yönelik tepkiler bu derece ana akım bir yaygınlığa ulaşmışken neden hala gözümüzün önündeki deri vahşeti bu derece görünmez durumda? İşte PETA bu önemli meseleye yönelik yeni bir hamle yaptı ve New York’ta Penn Station’a yerleştirdiği bir billboard’la konuya dikkat çekmeyi başardı.

Başka birinin derisini giymek yerine vegan giy

PETA’nın billboard çalışmasında, derisinin bir kısmı soyulmuş, acı içinde duran çıplak bir insan figürü yer alıyor. Bu görüntü gerçekten insanların zihninde iz bırakacak türden. Görüntüye “Leather is somene’s skin, wear vegan” (Deri, bir başkasının cildidir, vegan giy) metni eşlik ediyor.

Görseldeki figür; Kim Kardashian, Ricky Martin, Katy Perry ve Paris Hilton gibi isimleri fotoğraflayan ve America’s Next Top Model ve RuPaul’s Drag Race’de jürilik yapan ünlü fotoğrafçı, yönetmen ve aktör ve model Mike Ruiz.

27 Haziran’da gerçekleşecek Onur Yürüyüşü öncesine denk getirilerek yerleştirilen afiş, alışveriş yapanların deri eşya satın alma planlarını bozmayı ve onları vegan alışverişe yönlendirmeyi hadefliyor. PETA ve Ruiz, markaların ve tasarımcıların bu sayede daha fazla mantar derisi gibi vegan alternatiflerine yönelebileceğini umuyor. Ruiz, “PETA’daki arkadaşlarım ve ben, insanları değerlerine uygun giyinmeye ve dolaptan güzel, son moda vegan parçalarla çıkmaktan onur duymaya teşvik ediyoruz” diyor.

PETA bir basın bülteninde, deri üretiminin sadece acımasız olmadığını, aynı zamanda tehlikeli kimyasalların salınmasına neden olduğu için iklim sorununa da katkıda bulunduğunu hatırlatıyor. Dünya Bankası da Brezilya Amazonlarındaki ormansızlaşmanın en büyük itici güçlerinden biri olarak sığır çiftliklerini işaret etmişti.

peta peta peta

Görsel: PETA