Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Eğer Dublör Değilsen, Tehlike Anında Sakin Ol ve Oradan Uzaklaş

Eğer Dublör Değilsen, Tehlike Anında Sakin Ol ve Oradan Uzaklaş

Eğer Şili'de sinemadayken depreme denk gelirseniz sakın koşarak duvara kafa atmayın, bırakın Bruce Willis'in dublörü yapsın.

Güvenlik videoları yahut kamu spotları biraz izlemesi sıkıcı videolar olabilir. Yani biraz deyip konuyu yumuşatıyor olabilirim ama reklam ajansları ellerine gelen bu tarz brief’leri en yaratıcı şekilde çözmeye çalıştıklarından ötürü biraz diyorum. İnsanlar onlara “şunu yap, böyle davran” diye emir veren videoları izlemekten keyif almadığından ve o tarz videolar 3 saniyede ilgi çekmek yerine aşağı kaydırılacağından ajanslar bu tarz brief’lere farklı şekillerde yaklaşmayı seviyor. Mesela Air New Zealand markasının Lord of the Rings konseptli uçak güvenlik videosu bunlara çok güzel bir örnek. Şimdi de bahsedeceğimiz eğlenceli güvenlik videosu Şili’deki sinemalar için geliyor.

MRM/McCann Santiago ajansı Şili’deki sismik faaliyetlerin fazla olmasının fark edilmesi üzerine sinemalar için bir güvenlik videosu yayınladı. Eğer ki sinemadayken sismik faaliyete denk gelirseniz video duvarlara kafa atmamayı, birbirinizin üstüne basmamayı öğütlüyor. Ya da bir yerlere kafa atacak ve atlayacaksanız Bruce Willis’in dublörüyseniz “belki deneyebilirsiniz” diyor reklam. Ajansın yarattığı güvenlik videosu Şili’deki tüm Hoyts sinemalarında filmlerden evvel gösterilmesi için yapıldı ve bir sinema salonunun içerisinde geçiyor.

Şimdi Duvara Kafa Atmayı Bırak ve Çıkışa Doğru İlerle

Mutual de Seguridad marka olarak bu konuda ajansı dikkat çekici diye brief’lemiş olacak ki reklam dikkat çekici. Bruce Willis’in dublörü, Arjantin doğumlu Pablo Perillo bir buçuk dakika boyunca kendi ağzından, yani bir dublörün ağzından “deprem anında sinemada olursanız ne yapmalısınız” ipuçlarını anlatıyor. Pablo Perillo, Bruce Willis’in Die Hard 4’te en son dublörlüğünü üstlenmişti. Yani aslında yanan arabadan belki sigarasını Bruce Willis yakıyor ama tüm dövüş sahnelerini Pablo Beyler gerçekleştiriyor. Ayrıca ajans reklamdaki dış ses için de Bruce Willis’in Latin Amerika pazarındaki dublaj sesini kullandı yani dublaj sanatçısı Mario Castañeda’yla çalıştı. Latin Amerikalılar reklamın ilk 10-15 saniyesinde bu yüzden “acaba Bruce Willis” mi demiş olabilir.

Aksiyon dublör takımı şirketi Stuntman.cl ve özel efekt şirketi Carroza FX’se filmi heyecanlı kılınması için film ekibine yardımcı oldu. Böylece havada uçuşan bebekler mi istersiniz, fışkıran alevler ve kafada kırılan şişeler mi yoksa, akla gelebilecek tüm maceralar sinema salonun ekranında değil ortamındaydı. Zaten MRM/McCann Santiago genel yaratıcı yönetmeni Cristián “Ritalín” León da sinemayla alakalı bir güvenlik videosunda dublör kullanımı ve tehlikeli durumları abartarak göstermenin, mekan ve fikirle uyuştuğunu ve bu yüzden bu yoldan gittiklerini söylüyor.

Güvenlik filmi sinemalarda gösterilmeden bir gün evvel Pablo Perillo, Şili’deki Costanera AVM’sinde geziniyordu ve o kadar çok Bruce Willis’e benziyor ki bu Şili basınında ve internetinde olay oldu. İnsanlar Perillo’yu durdurup imza istediler ve onunla fotoğraf çekilmek için peşine düştüler. İnternetteyse bu reklam ve AVM’deki gezintisiyle ilgili hemen haberler yayıldı ve mîmler yapılmaya başlandı. Lafın özü proje organik olarak da yayıldı. Ya da organikmiş gibi yayıldı.

Künye:

Ajans: MRM/McCann Santiago
Kampanya Adı: “Tips from a stuntman”
Reklamveren: Mutual de Seguridad CCHC
Genel Yaratıcı Yönetmen: Cristián “Ritalin” León
Yaratıcı Yönetmen: Tomás Cabrera Ferralis
Sanat Yönetmenleri: Angelo Zambrano & Julio Cifuentes
Reklam Yazarı: Fabrizzio “Choclo” Navarro
Hesap Yöneticisi: Isabel Espinoza
Müşteri Temsilcisi: Natalia Martínez
Yapım Şirketi: Funky Films
Yönetmen: Martín Duplaquet
Üst Yapımcı: Iván Silva
Özel Efektler: Carroza FX & Stuntman.cl
Müşteri Onay Ekibi: Esteban Coindreau (Mutual de Seguridad) & Roberto Rasmussen (Cine Hoyts)

Görsel: YouTube