Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Air New Zealand’dan The Hobbit Temalı Güvenlik Reklamı

Air New Zealand’dan The Hobbit Temalı Güvenlik Reklamı

Yeni Zelanda’nın milli sporu Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit temalı reklam serisinin 3. bölümü yayınlandı.

Gitmesek de görmesek de kanguruların ve koalaların yaşamadığı ama her an yaşayabilirmiş gibi düşünülen bir ülke Yeni Zelanda. Avustralya’nın yanındaki ada parçası olarak anıldı çoğu zaman. Yeni yıla bile Avustralya’dan önce giriyordu halbuki. Bu algı 2003’te başlayıp zaman içerisinde Peter Jackson ve Yüzüklerin Efendisi, müzisyen ve oyuncu komedi ikilisi Flight of the Conchords ve müzisyen Lorde ile bir nebze de olsa kırıldı.

Bu üç isim arasında en büyük rol elbette Yüzüklerin Efendisine ait. Peter Jackson’ın anavatanı olması, üçlemenin ve paralel hikaye olan The Hobbit’in de çekimlerinin Yeni Zelanda’da gerçekleşmesine neden oldu. Böylece J. R. R. Tolkien’in dünya kültür mirasına kattığı bu evren, ülkenin dünya basınına karşı en büyük değeri haline geldi.

Yeni Zelanda hava yolu şirketi Air New Zealand ise 2012 yılında The Hobbit’in sinema uyarlamasıyla eş zamanlı Orta Dünya temalı reklam filmlerine imza atıyor. Bu sene gösterime girecek olan serisinin 3. filmi The Hobbit: The Battle of Five Armies ile birlikte uçuş güvenliği hakkında bir reklam filmi yayınladı.

Geçtiğimiz yıllarda yayınlanan The Hobbit ve Orta Dünya temalı Air New Zealand reklam filmleri ise o sene yayınlanan The Hobbit filmleri ile paralellik gösteriyor.

Görsel; Youtube