Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yüzüklerin Efendisi Dizisinin İsmi CGI Kullanmadan Yaratılan Bir Filmle Duyuruldu

Yüzüklerin Efendisi Dizisinin İsmi CGI Kullanmadan Yaratılan Bir Filmle Duyuruldu

Amazon, CGI efekti kullanmadan yaratılan çarpıcı bir tanıtım filmiyle Yüzüklerin Efendisi dizisinin adının "The Lord of the Rings: The Rings of Power" olacağını duyurdu.

John Ronald Reuel Tolkien’in yazdığı fantastik edebiyat serisi Yüzüklerin Efendisi, Peter Jackson imzalı bir üçlemeyle 2001-2003 yılları arasında beyaz perdeye aktarıldı. Dünyanın en çok hasılat yapan filmleri listesine giren bu filmler, geniş kitlelerce çok sevildi ve yaratıcı bünyelere de ilham kaynağı oldu. 2018 yılında Amazon, Yüzüklerin Efendisi’ni dizi yapacağını duyurarak ekrandaki hasretin biteceğini müjdeledi. Dün paylaşılan tanıtım videosuyla da dizinin adını açıkladılar. Dizinin adı yukarıda da bahsettiğim gibi The Lord of the Rings: The Rings of Power olacak.

Tanıtım filminin kamera arkası

Dizinin adı kadar tanıtım filmi de ses getirdi. Filmde dizinin adını oluşturan harflerin metal dökümüne yakın planda şahit oluyoruz. Ahşap oyma kalıp üzerinde ilerleyen sıvı metali, resmen keyifle izletiyor. Zaman zaman yangınlar içindeki bir vadinin görüntülerini andırıyor bu yakın plan çekimler. Tanıtım filmiyle birlikte dizinin ilk sezonunun 2 Eylül 2022’de yayına gireceği de açıklanmış.

Amazon Prime Video, tanıtım filminin yapım aşamasına dair bir video da paylaştı. Bu paylaşımla birlikte, filmde hiçbir şekilde CGI efekti kullanılmadığının altını çizmiş. Hobbit üçlemesi, CGI’nin aşırı kullanımı nedeniyle eleştiri oklarının hedefi olmuştu. O nedenle böyle bir adım attıkları görülüyor.

Tanıtım filmindeki görüntüler eşliğinde şu dizeler seslendirilmiş:

Three Rings for the Elven-kings under the sky,
Seven for the Dwarf-lords in their halls of stone,
Nine for Mortal Men doomed to die,
One for the Dark Lord on his dark throne
In the Land of Mordor where the Shadows lie.

Gökyüzünün altındaki Elf kralları için üç yüzük.
Cüce lordlar için taştan salonlarında yedi tane.
Ölmeye mahkum fani insanlar için dokuz.
Gölgelerin uzandığı Mordor Ülkesi’ndeki
Karanlık tahtındaki karanlık lord için ise bir tane.

Dizinin adı hakkında ne düşünüyorsunuz? Tanıtım filmini nasıl buldunuz? Yorumlarınızı paylaşmayı unutmayın.

Görsel: YouTube