Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ellerin Arasından Göğe Yükselen Köprü

Ellerin Arasından Göğe Yükselen Köprü

Vietnam'daki Bà Nà Hills dağ beldesinde, altın bir köprü gökyüzüne doğru yükselen bir çift dev eliyle havada asılı duruyor, sizi de üstünde bu dünyada değilmiş gibi yürümeye davet ediyor.

Rodos Heykeli gibi dünya harikalarının hala var olduğu, korunabildiği bir dünyamız olsa her şey farklı olabilirdi belki. Çünkü olay sadece sanatı korumak değil, kültürü sahiplenip modernleşmek. Evet, geçmiş kültürümüze sahip çıkamadık pek ama belki de hala geç değildir ve şu an sahip olduğumuz olacağımız kültürel değerleri daha sonraki nesillere koruyarak aktarabiliriz. Bizler Rodos Heykeli’ni göremedik ve Yüzüklerin Efendisi’ndeki gibi bir dünyada yaşamadık, orklar değil sanat eserlerinden bahsediyorum. Vietnam’da yeni açılan köprüyle en azından gelecek nesiller biraz daha farklı, daha fantastik bir dünyada yaşayabilirler.

Vietnam Da Nang şehrinin dışında, Bà Nà Hills dağ beldesinde, altın bir köprü gökyüzüne doğru yükselen bir çift dev eliyle havada asılı duruyor. Yaklaşık 155 metrelik köprü, Haziran ayında, tesis içerisinde Thien Thai Garden’ın devam eden gelişiminin bir parçası olarak açıldı.

İki Avuç Açıldı ve Arasındaki Altın İpte İnsanlar Adımladı

Köprü, deniz seviyesinden neredeyse 4.600 metre yüksekte duruyor. Köprünün yoluysa mor Lobelia Chrysanthemum ile kaplanmış. Ho Chi Mihn merkezli TA Corporation , peyzaj konseptinden sorumlu fakat bitmiş eserin tasarımcısı kim henüz belli değil. Köprü henüz açılmış olmasına rağmen 1,5 milyon kişi tarafından ziyaret edildi bile.

Bölgeye daha fazla turist çekmek amacıyla yapılan köprü, 2 milyar dolar yatırım almış. Köprü aynı zamanda Denizler Altında 20000 Fersah temalı prkın ve Fransız bahçesinin de üçüncü ayağı oluyor Vietnam için.

Rodos Heykeli gibi yapıların ya da Yüzüklerin Efendisi gibi fantastik evrenlerin hayranı olun ya da olmayın bu köprüye yolunuz düşsün ve burada bir selfie çekilin mutlaka istersiniz. İnsan gerçekten sanki bir devin avucunda yürüyormuş gibi hissedemez her zaman. Bir noktada da çünkü bu eser insana aslında insan varlığının ne kadar küçük olduğunu da hatırlatıyor.

This was magical.

A post shared by ?Cheryl DeAngelo (@cheryldeangelo) on

Görsel: Review Đà Nẵng