Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sizin Korkularınız Çocuğunuzun Hayatını Engellemesin

Sizin Korkularınız Çocuğunuzun Hayatını Engellemesin

Nescau, yeni reklam filminde ebeveynlere kendi korku ve evhamları nedeniyle çocuklarının potansiyellerinin önüne set çekmemeleri gerektiğini hatırlatıyor.

Nestlé’nin kakao tozu Nescau (bizim için Nesquik) Brezilya’da çocuklar ve spor alanını sahipleniyor. Daha önce kız çocuklarına güç veren, onları spora teşvik eden Strong Girls işiyle gündemimize düşmüştü. Şimdiyse sporcu çocukların ebeveynlerine odaklanarak fazla kontrolcülüğün ve korkuların çocukların potansiyelinin önüne geçmemesi gerektiğini anlatıyor.

Ogilvy Brazil tarafından hazırlanan Don’t Let Your Fear Stop Your Child (Korkularınızın çocuklarınızı durdurmasına izin vermeyin) sloganlı film, günümüzde helikopter ebeveynlik olarak adlandırılan fazla koruyucu ebeveynlik şekline değiniyor. Her ne kadar anne-babaların bir nebze evhamlanması doğal olsa da bunun aşırısı çocuğun yapabileceklerinin önüne geçiyor. Kendi korkularımız ve endişelerimiz yüzünden çocuklarımızın önüne setler çekebiliyoruz. Nescau’nun filmi de tam olarak bunu ele alıyor ve “yapma” diyor.

Kampanya, bir araştırmayı temel alıyor. Buna göre ebeveynlerin yaşadığı en büyük zorluk çocuklarının bağımsızlaşmalarına izin vermek. Bunun da en büyük nedeni kendi korkuları ve güvensizlikleri.

İç Ses ile Verilen Endişeler

Filmde, farklı sporlar yapan çocuklar görüyoruz. Jimnastikçi kız denge tahtası üzerindeyken annesinin iç sesini duyuyoruz: “Ya gerilirse?” Spor gezisine giden kızın ailesi “Ya bize ihtiyaç duyarsa?” diye endişeleniyor, tramplenden atlayış için hazırlanan çocuğun annesi de kaygılı. İçimizden geçirdiğimiz tüm bu endişeler çok doğal tabii. Her ebeveyn bunları yaşar. Önemli olan gerektiğinde bu iç sesleri susturup çocuğumuza destek olmayı başarmak ve korkularımızın çocuğun yapmak istediklerini engellemesine izin vermemek.

Filmde de akıllarından bunları geçiren ebeveynlerin, çocuklarını desteklemeyi başardığını görüyoruz. Çocuğun denemesine, başarmasına izin veriyorlar ve sonunda mutlu anlar yaşanıyor. “Spor öğretir” sloganıyla biten film #letthemplay (oynamalarına izin verin) etiketiyle de destekleniyor.

Künye:

Reklamveren: Nescau
Reklam Ajansı: Ogilvy Brazil
CEO: Fernando Musa
Yetkili Yaratıcı Yönetmen: Claudio Lima
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Márcio Fritzen
Sanat Yönetmeni: Paulo Engler
Reklam Yazarı: Márcio Fritzen, Mariana Albuquerque
Planlama:  Thais Frazão, Natália Feres
Medya: André Gramorelli, Juliana Spina, Danielle Conti, Thiago Duarte, Karina Takara
Müşteri İlişkileri: Regina Madeira, Carina Moubazbaz, Diego Garcia
Yapım Şirketi: Corazon Films
Yönetmen: Rafael Kent
Yönetici Yönetmen: Igor Ferreira
Fotoğraf: Fernando Bertoluci
Sanat Yönetmeni: Patricia Pereira
Efekt: Warriors VFX
Post Prodüksiyon: Warriors VFX- Nayla Kols
Ses: Sonido
Müşteri Onayı: Fabiana Fairbanks, Rodrigo Lopes, Abner Bezerra, Rafael Nadale, Rodrigo Demarchi, Juliana Carvalho

Görsel: YouTube