Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nakışla Yaratılmış Kuş Bakışı Manzaralar

Nakışla Yaratılmış Kuş Bakışı Manzaralar

Diti Baruah, hava fotoğraflarından alışkın olduğumuz manzaraları nakışla üretiyor.

Her çağdaş nakış sanatçısı, bize bu alandaki yaratıcılığın sınır tanımadığını bir kez daha gösteriyor. Hem biçimsel yaklaşımı hem de nakışla daha önce ele alınmamış konular seçmesi, sanatçının öne çıkması açısından önemli etkenler. Örneğin; dinozor fosili nakışları, uzaylı nakışlarıtipografi nakışlarıel işi CMYK kataloğusoyut nakışlar ve 3 boyutlu mutfak nakışları gibi ayırt edici çalışmalar onları yapan sanatçıların imzası haline gelmiş durumda. Şimdi yine hem biçim hem de konu seçimi açısından ayırt edici bir yaklaşım var karşımızda. Diti Baruah, havadan çekilmiş fotoğraflar misali kuş bakışı manzaralar nakışlıyor.

Yumuşacık manzaralar

Nakış sanatçısı Diti Baruah, Kuzey Doğu Hindistan’ın kuş bakışı manzaralarını kutlayan işler yapıyor. Böylece bu bölgedeki eşsiz ve az bilinen doğal mirasın özünü ortaya koyuyor. Çalışmalarında; dokusal dikişler (Fransız düğümleri gibi), iğneli keçeleme ve hatta fırçayla boyama (geniş alanlarda) gibi farklı teknikleri birleştiriyor. Yumuşacık keçe bulutların ardında görünen ormanlar, tarlalar, göller, nehirler ve sandallar adeta insana huzur veriyor.

Baruah’ın nakış manzaralarının çoğu, Myanmar, Çin ve Bangladeş sınırındaki Kuzey-Doğu Hindistan bölgesinin doğal güzelliğini tasvir ediyor. “Lotus Pickers of Loktak Lake” başlıklı nakış (fotoğrafı yukarıda), sanatçının favorisi. “Bu parça özel çünkü renklerin dengesini seviyorum” diyor. “Binlerce Fransız düğümü kullandım ve bu benim ilk kuş bakışı manzara nakışlarımdan biri.”

Diti Baruah’ın diğer çalışmalarına Etsy mağazası üzerinden göz atabilir, Instagram’ından yeni çalışmalarını takip edebilirsiniz.

Görsel: Instagram