Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yapı Kredi’den Vadaa NFT Koleksiyonu

Yapı Kredi’den Vadaa NFT Koleksiyonu

Yapı Kredi, Worldcard'ın 30. yaşına özel olarak Vadaa maskotunun yer aldığı koleksiyon ile NFT dünyasına adım attı.

Son dönemlerde yaratıcıların eserlerini paylaştığı NFT pazarları çeşitli karakter koleksiyonları, animasyonlar ve ilginç sanat eserleriyle renkleniyor. Daha da önemlisi küresel ölçekteki büyük şirketlerin NFT dünyasında hem yaratıcı alanda hem de koleksiyoncu tarafında yer almasıyla pazar daha da hareketleniyor. Visa’nın önce Larva Labs tarafından oluşturulan CryptoPunks dijital avatarlarından birini satın alması daha sonrasında NFT Creator Program ile NFT ve kripto para eğitimi konusunda hem bilgi gem de sponsorluk desteği sunması bu durumun habercisiydi.

Yapı Kredi de World isimli kredi kartının sevimli animasyon maskotu Vadaa ile NFT evrenine adım atıyor. 2003 yılında Yapı Kredi Worldcard’ın özelliklerini, avantajlarını ve hizmetlerini tanıtmak üzere reklam kampanyalarında kullanılmaya başlanan mor animasyon karakter artık markanın kimliğinin bir parçası.

19 Vadaa karekteri NFT koleksiyonunda yer alacak

NFT pazaryerlerinden biri olan OpenSea’de Worldcard hesabı altında listelenen Vadaa maskotlar pilot, manav, terzi öğrenci, çevreci gibi birbirinden farklı karakterleri ve meslekleri temsil ediyor. Koleksiyonda toplam 19 farklı Vadaa karakteri yer alıyor. Ayrıca 1 adet eskiz Vadaa’nın 20 yıl önce çizim aşamasındaki hali de koleksiyonda yerini alacak.

Vadaa karakterinin Yapı Kredi için maskotun ötesinde çok güçlü bir özvarlık olduğunun altını çizen Yapı Kredi Kurumsal İletişim Direktörü Arda Öztaşkın, sosyal medya üzerinden ve banka içerisinde düzenlenecek çekilişlerle NFT’lerin kullanıcılara ve Yapı Kredi çalışanlarına hediye edileceğini de duyurdu. Öztaşkın, bu proje ile birlikte ilk defa bir marka karakteriyle NFT üreten ve hediye eden marka olduklarının da altını çiziyor.

Görsel: OpenSea