Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nendo’dan Havasız Futbol Topu

Nendo’dan Havasız Futbol Topu

Nendo'nun top üreticisi Molten için hazırladığı "My football kit", yoksul bölgelerde yaşayan çocukların dayanıklı bir futbol topu sahibi olmasını amaçlıyor.

Nendo; yapay çiçek bahçesi, kendin yap çikolata seti, çağdaş kum saatleri, fenere dönüşen kağıt tasarımı ve afet bölgeleri için yaptığı portatif tuvalet gibi incelikli çalışmalarıyla sık sık gündeme gelen bir marka. Marka bu defa top üreticisi Molten için tasarladığı futbol topu seti My football kit ile ses getiriyor.

My football kit, dünyanın yoksul toplulukları için yaratılmış “şişirilebilir olmayan” bir futbol topu seti. Sporu popülerleştirmek ve oyuncu sayılarını artırmak umuduyla hayata geçirilmiş. Bu spora en çok ilgi duyan çocuklar ve gençler genellikle, bir futbol topu edinmekte ve korumakta zorlanan yoksul ülkelerde yaşıyor. Nendo da bu soruna geleneksel Japon dokuma bambu topunun yapısından ilham alan ve kolay onarılabilen bir topla çözüm öneriyor. Stüdyo, bu topa vurmanın standart bir futbol topuna vurmakla aynı hissini verdiğini belirtmiş.

My football kit ayağı acıtmıyor ve parçaları eksilse bile tamamen dağılmıyor

My football kit, 3 farklı türde 54 parçadan oluşuyor ve kullanıcı bu parçaları birleştirerek kendi topunu kendisi yapıyor. Tasarım topun iç hava basıncı yerine, yüzey malzemesinin esnekliğine dayandırılmış. Yumuşak, geri dönüştürülmüş polipropilen ve elastomerik sentetik reçine bileşenleri çıplak ayaklara zarar vermiyor ve kırılsa bile yaralanmalara neden olabilecek keskin yüzeyler oluşturmuyor. Topun kusursuz modülerliği sayesinde, oyun sırasında bir parça çıksa bile birbirine kenetlenen yapı topun tamamen dağılmasını önlüyor.

Kit, kompakt paketler içinde demonte halde gönderilebilldiğinden potansiyel olarak nakliye maliyetinin de düşük olması sağlanmış oluyor. Aynı bileşenler için birden fazla renk seçeneği sunulmuş. Çocukların kendi seçtiği renkleri kullanabilmesini ve montaj için emek harcaması, topa olan bağlılıklarını güçlendiriyor. Böylece tüketim yerine onarım ve uzun süreli kullanım anlayışı yerleşiyor.

Topun montaj talimatları bir resimli kitap gibi tasarlanmış. Böylece dünyanın her yerindeki çocukların herhangi bir metin olmadan tamamen resimlere bakarak montajı gerçekleştirebilmesi hedeflenmiş. Ayrıca topu rahat taşıyabilmeleri için sırt çantası şeklinde bir kılıf da hazırlanmış.

My football kit My football kit

Görsel: Nendo