Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sosyal Açıdan Tuhaf Anlarla Dolu Bir Gün

Sosyal Açıdan Tuhaf Anlarla Dolu Bir Gün

Nata Metlukh’un "Awkward" adlı kısa animasyonu, eski normalimizin de öyle pek normal olmadığını ortaya koyuyor.

Sosyal ilişkilerin tuhaflıkları, animasyon dünyasının en çok işlediği konular arasında. Prawta Annez’in dünyadaki siyasi gerginlikleri, plajdaki havlu savaşlarıyla sembolize ettiği Towels adlı kısa filmi yakın zamanda yer verdiğimiz en güzel örneklerdendi. Veronica Solomon’un Love Me, Fear Me filminde sevilmek için şekilden şekle giren bir karakteri; Sam Gainsborough’un Facing It filminde ise sosyal kaygı bozukluğu nedeniyle uyumsuzluk yaşadığında yüzü eriyen bir karakteri izlemiştik. Paper or Plastic filmiye keşfettiğimiz Nata Metlukh’un Awkward adlı filmi var sırada.

Hayatın içinden tespitler

Salgın yüzünden sosyalleşme biçimleri değişti, sosyal mesafe diye bir şey girdi hayatımıza ama Awkward’daki durumlar hâlâ bizi gülümsetebilecek kadar hafızalarımızda. İzlerken içinizden “böyle bir yaşamıştım” ya da “böyle bir şeye şahit olmuştum” gibi düşünceler geçebilir. Nata Metlukh bu tuhaf anları, perspektif oyunlarıyla ve soyutlama yöntemiyle daha da komik hale getirmiş.

Metlukh filmi 6 ay önce Vimeo’dan paylaşmış ve film Staff Pick seçilerek öne çıkarılmış. Dilerim salgın sonrası kurallara uymayanlar yüzünden yaşadığımız tuhaflıkları da yeni bir filmle anlatır. Markette burnumuzun dibine girecek kadar yaklaşanlardan nasıl kaçtığımızdan tutun da, yüzümüze yüzümüze öksürenlere kadar gerginlik yaratan pek çok sosyal tehlikeyle burun burunayız artık.

Görsel: Vimeo