Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bir Buçuk Bisiklet

Bir Buçuk Bisiklet

Japon bisiklet üreticisi Outre tarafından geliştirilen One Point Five, ön tekerinin küçük oluşu sayesinde daha az yer kalıyor ve şehir içi ulaşımda kolaylık sağlıyor.

Şekilden şekle girebilen kendin yap bisiklet Bellcycles, yatay bisiklet Cruzbike, saatte 144 km’ye çıkabilen kapalı bisiklet Eta, asılı durarak kullanılan pedalsız bisiklet FLIZ, yarım bisiklet Halfbike ve katlanır elektrikli bisiklet Smacircle S1 şimdiye kadar rastladığımız en sıra dışı görünüme sahip bisikletlerdendi. Şimdi ise 1,5 porsiyon görünümüyle One Point Five var karşımızda.

Az yer kaplayan şehir bisikleti: One Point Five

Japon bisiklet üreticisi Outre tarafından geliştirilen One Point Five, şehir içi ulaşım için tasarlanmış. Bisikletleri taşımak ve toplu taşıma araçlarında onlara yer bulmak zor olduğundan daha az yer kaplayan bir tasarımı hedeflemişler. Böylece bir buçuk tekerlekli bir bisiklet ortaya çıkmış.

Halfbike’ı andıran bu tasarımda, Halfbike’in tersine küçük teker ön tarafta yer alıyor. Ayrıca Halfbike, scooter gibi ayakta kullanılan bir araçken One Point Five, selesi ve gidonuyla bisiklet deneyimine daha yakın duruyor. Gidonu dikey olduğundan sürücü gidona bir direğe tutunur gibi tutunuyor. Ayrıca tek kollu fren sistemi ve bir Shimano RevoShift vites kolu seti ile donatılmış. Sürücü, fren koluyla hem arka hem de ön tekeri kontrol edebiliyor. Shimano Altus arka vites aracılığıyla da sekiz vites arasında geçiş yapabiliyor.

Ön teker 8 inç (20,32 cm), arka teker ise 20 (50,8 cm) çapında. Ön tekerin küçük olması çukurları daha rahat görmek açısından da avantaj sağlıyor. Kadro kromdan yapılmış. Bisikletin toplam ağırlığı ise 10 kg. One Point Five için 162.000 Yen karşılığında buradan sipariş vermek mümkün. Siyah, beyaz, kırmızı ve sarı renk seçenekleri sunulmuş.

One Point Five One Point Five One Point Five

Görsel: Outre