Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sonsuzluğa İşaret Eden Bisiklet

Sonsuzluğa İşaret Eden Bisiklet

Stephan Henrich’in “The Infinity” isimli tasarımı, sonsuzluk sembolü gibi birleşen lastikleri ve zincir sistemiyle bisiklet tasarımına yeni bir soluk getiriyor.

Son yıllarda çok farklı bisiklet tasarımlarıyla karşılaşıyoruz. Öyle ki uzun zamandır hiç değişmeyen bisiklet silüetine köklü bir değişiklik öneren projeler bunlar. Koltuğa, yatağa ve çadıra dönüşebilen Cercle, bir buçuk bisiklet One Point Five ve yürüyen bisiklet bunlardan bazılarıydı. Alman tasarımcı Stephan Henrich’in konspet tasarımı The Infinity de bunlardan biri.

Tek lastik ve klipsli zincir

Stephan Henrich çalışmalarını; mimari, robotik, tasarım ve anlatım ile eklemeli üretim (additive manufacturing) veya 3B baskı uzmanlığının bir kesişme noktası olarak tanımlıyor. “The Infinity” bu, tanımı doğrular nitelikte. Henüz prototip aşamasında olan bu konsept tasarım, şehir içinde ve plajda kullanılabilen çok yönlü bir araç.

the infinity

 

Bu bisiklet, devrim niteliğindeki tek lastikli klipsli zincir konstrüksiyonu ile çalışıyor. Tekerlerin iç kısmında girintili bir kayış tahriki mevcut. Bisiklet gücünü kısa bir zincirden ve 8 vitesli dişli kutusu üzerindeki bir kranktan alan merkezi bir teker tarafından tahrik ediliyor.

the infinity_bigumigu_5

SLS 3B baskı çözümleri sunan şirketi Sintratec, eklemeli üretim teknolojilerinin heyecan verici olanaklarını tartışmak ve bu prototipin tanıtılması için Henrich’i 2020’de bir seminere davet etmiş. Henrich’, tasarım üzerinde çalışmaya halen devam ediyor. Henrich yeterli yatırımı da bulduğu zaman bu bisikletin kullanıcıların binebileceği bir ürüne dönüşebileceğine inanıyor.

Stephan Henrich’in çalışmalarını internet sitesi ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

the infinity

Görsel: Instagram