Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sadece Bir Eşya Daha Fazlası Değil

Sadece Bir Eşya Daha Fazlası Değil

İsveçli sigorta şirketi Hedvig, kampanyasında maddi veya manevi değeri yüksek olan eşyaların hayatın kendisinden daha önemli olmadığını vurguluyor.

Müşterilerinin eşyalarını önemsediğini göstermek isteyen sigorta şirketleri kayıp/çalıntı gibi durumlarda ürünün maddi karşılığını sağlayacağını temin eder. Reklamlarında da genellikle bu ön planda olur. Ancak İsveçli sigorta şirketi Hedvig, bu maddi yaklaşımın yerine eşyalara daha az önem verilmesi gerektiğini vurgulayarak hayatın kendisini ön plana çıkartıyor.

Sigorta şirketinin kurum için yaratıcı departmanı In-House tarafından hazırlanan It’s Just Stuff kampanyasında eşyalarla kurulan bağa ve onlara verilen değere dikkat çekiliyor. Özel anlamı olan küçük bir eşya veya bilgisayar, telefon, televizyon gibi teknolojik bir ürün üzerinden eşyaların hayatımızdaki yeri ve önemi sorgulanıyor. Her ne kadar kullanıcı için özel anlam ifade eden bir parça ya da maddi olarak değeri yüksek bir eşya olsa da günün sonunda hepsinin birer ürün ve asıl önemli olan yaşadıklarımız olduğu anlatılmak isteniyor.

Hedvig maddiyatı ikinci plana atıyor

Hedvig pazarlama yöneticisi Rebecca Lundin, bir sigorta şirketi oldukları için materyalist bir bakışla yaklaşmak zorunda olmadıklarını belirtiyor. Televizyonun veya bilgisayarınızın kırılması, çantanızın çalınması veya bir yerde unutmanız hayatınızı yaşamak için engel olmamalı mesajını iletiyor.

Norveçli yönetmen ikilisi Matias & Mathias tarafından yönetilen bir dizi reklam filminde çalınan, kaybolan veya zarar gören eşyaların en nihayetinde sadece bir eşya olduğu vurgulanıyor.  Hedvig tüm mesajların altında müşterilerine maddiyatçılığı ilk sıraya koymamalısınız mesajı verirken işini yapmak için hazırda olduğunu da gösteriyor.

 

Künye

Müşteri: Hedvig Insurance
Ajans: In-House
Yaratıcı Yönetmen: Evelina Rönnung & Petter Swanberg
Pazarlama Direktörü Rebecca Lundin
Prodüksiyon Müdürü: Margarita Kradjian
Ajans Yapımcısı: Pia Dueholm
Prodüksiyon Şirketi: Bacon
Yönetmen: Matias & Mathias
Düzenleme: Matias & Mathias
İdari Yapımcı: Samuel Cantor
Yapım Koordinasyon: Nicholas Perry
DoP: Andreas Bjørseth
Işık: Michael Sørensen
Yapım Tasarım: Mads Jørgensen / Wonderland
Post Prodüksiyon: Bacon XO
Yapımcılar: Eli Mari Sandal & Øystein Dyb
Renklendirme: Julien Alary
Sound Tasarım: Andreas Waag

Görsel: YouTube