Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nike’den Bel Çantası Takmış Terlikler

Nike’den Bel Çantası Takmış Terlikler

Nike, yeni Fanny Pack adlı cüzdanlı terlikleriyle eşyalarınızı taşımak için alternatif ve biraz da muzip bir çözüm sunuyor.

Nike, zaman zaman eğlenceli ürünler piyasaya sürerek akıllıca planlanmış tanıtım çalışmaları yapıyor. Örneğin Geleceğe Dönüş filminde, Marty McFly’ın 2015 yılına geldiğinde ayağında gördüğümüz Nike Air Mag ayakkabıların prototipini üretmiş ve bir mektup eşliğinde Michael J. Fox’a yollamıştı. Hem de tıpkı filmdeki gibi 2015 yılında. Ardından da bu ayakkabıları 2016 yılında satışa çıkarmıştı. Ayrıca bu ayakkabıların örgü versiyonlarını yapan Sevda Yazıcı’nın çalışmalarına da bu yıl yer vermiştik. Şimdi de Nike, klasik Benassi serisine eklediği yeni “Fanny Pack” terlikleriyle ses getiriyor.

2018’in plaj modasına yön verecek mi?

Nike’nin Fanny Pack terlikleri, üst kısımlarında minik ve muzip birer fermuarlı cebe sahip. Böylece ayaklarınızın üstünde anahtar, bozuk para gibi küçük ama olmazsa olmaz eşyaları taşıyabileceğiniz iki minik cüzdanınız olmuş oluyor. Özellikle de plaja giderken rahatlık sağlayabilecek bir tasarım.

Bel çantasından ilham alarak bel çantalı terlikler

Nike’nin yeni terlikleri adını, Amerikan İngilizcesinde bel çantası anlamına gelen “fanny pack” szöcüklerinden alıyor. Hatta terlikler bel çantası takmış gibi duruyor. Evet bildiniz 90’lı yıllarda üzerimizde paralanan o bel çantaları! Zaten terlikler de aynı o yıllardaki eşyaların uyandırdığı tuhaf hissi uyandırıyor baktıkça. Hem havalılar hem de bir parça zarafetten yoksunlar sanki. Biraz Burhan Abi havasındalar yani.

Nike’nin Fanny Pack terlikleri Kanadalı politikacı Norm Kelly’nin de dikkatini çekmiş ve onu bile derin düşüncelere boğmuş:

1)Nike neden terliklere bel çantası ekledi?
2)Bunlara ihtiyacım var mı?

Terlikler; siyah, siyah-pembe ve yeşil-mavi olmak üzere 3 farklı renk seçeneği sunuyor. Ancak Nike henüz terliklerin ne zaman piyasaya sürüleceğiyle ilgili herhangi bir bilgi vermemiş.

Ne dersiniz, böyle bir terlik-çanta Türkiye’de kullanışlı olur mu?

Bel Çantası Takmış Terlikleriyle Nike 90'lı Yılların Tuhaflığını Ayağınıza Getiriyor Bel Çantası Takmış Terlikleriyle Nike 90'lı Yılların Tuhaflığını Ayağınıza Getiriyor

Bel Çantası Takmış Terlikleriyle Nike 90'lı Yılların Tuhaflığını Ayağınıza Getiriyor

Görsel: Nike, High Snobiety ile